Ich bin Berliner. I ja sam Michaelberger

Htjeli su napraviti kuću za prijatelje, a onda su napravili hotel s desecima potpuno različitih soba, jer naravno, svi smo različiti i volimo drugačije stvari. Meni pliz soba 304

Berlin mi nekako nije suđen. U njega sam trebala ići nekoliko puta. Imala rezerviran hotel, plaćene avionske karte, organiziran plan puta… Ali nikako. A onda mi je pala na pamet jedna ideja. Možda bi Berlin trebala doživjeti u tipično berlinskom mjestu – u Michaelberger hotelu smještenom u istočnom Berlinu, u funky dizajnersko-eklektičnom mjestu koje privlači umjetnike, kreativce, strance, čudake… sve one koje Berlin prigrli, baš kao obitelj Michaelberger.

Michelberger hotel

Naime, Michaelberger hotel jedno je od kultnijih mjesta za smještaj u Berlinu, a sve je počelo sada već davne 2004. godine kada je bračni par Michaelberger došao na ideju da kupi veliku jeftinu industrijsku zgradu i pretvori je u svoj dom, ali i dom svojih prijatelja. Zgrada je bila ogromna i naravno prevelika za sve njih, a onda su došli na ideju da u njoj naprave hotel i tako prošire listu prijatelja.

Michelberger hotel

Zato postoje vrlo različite sobe i po uređenju i nivou opreme. Ipak, svi smo mi različiti…

Michelberger hotel

Evo recimo za mene vam je soba 304.

Michelberger hotel

U njoj bih se zajedno sa svojim klincima i mužem osjećala sjajno. Sobu je projektirao danski arhitekt Sigurd Larsen koji ju je smislio kao kućicu usred hotela. Malu, asketsku, jednostavnu, u samo dvije boje – bijela i natur drva. U sobu stane petero ljudi, tako da bi nam svima bilo komotno i baš ugodno…

Michelberger hotel

Meni savršeno, a posebno bi to bio divan odmor od eklektičnog dizajna ostalih javnih prostora u kojima obiluju razni stilovi, vintage predmeti, knjige, časopisi, umjetnine…

Michelberger hotel

Ne znam za vas, ali ja obožavam funky mjesta i stvarno mogu piti kavu i cugu po raznim rupama, ali ne kada je spavanje u pitanju. Kada se spava onda hoću bijele čiste plahte, mekani krevet, čistu predivnu kupaonu, sve u stilu 5 zvjezdica.

Michelberger hotel

Michaelbergeri su mislili na nas takve. I na listi su mojih mjesta koje bi voljela posjetiti. Kad im pogledate web shvatit ćete dodatno zašto.

Michelberger hotel

Obožavam ljude koji o svemu misle i koji imaju cjelovit, integralan pristup stvarima. Imati svoj jako fora blog, svoju muziku, divne ilustracije na siteu… sve je to argument zašto bi im lako oprostila i neku nesavršenost u interijeru ili usluzi.

Michelberger hotel

I kada idemo u Berlin?

Michelberger hotel

Evo još malo slika koje sve nekako ubrzavaju odluku za pakiranjem kofera…