Picasso, Chagall i Miró na jednom mjestu

Kada misliš da ne može luksuznije, ipak može. Resort Aman Sveti Stefan ugostio izložbu originalnih djela Picassa, Chagalla i Miróa u svom restoranu, biblioteci i lounge roomu

Danima sam se oporavljala od lusuza i posebnosti kojega sam doživjela u Amanu na Svetom Stefanu. No, tim iz Amana stalno smišlja neke nove posebnosti… Ekskluzivno za svoje goste napravili su izložbu “Les Ateliers: Picasso, Chagall, Miró”  i po prvi put okupili litografije triju velikana moderne i nadrealizma.

Pisasso

Izložba uključuje intrigantne radove “Deux Femmes” Picassa,  Chagallove “Les Amoureux” i zagonetnu seriju “Le Lezard aux Plumes d’Or” koju potpisuje Miró.

Miro

Umjetnička djela, njih 60-ak, bit će izložena od 11. srpnja do 8. rujna, upotpunjujući atmosferu ove izvanredne destinacije. Djela će biti izložena u Vili Miločer na kopnu, u Pasticceriji i Cigar Roomu na otočkoj Piazzi te u elegantnom talijanskom restoranu Arva na otoku Sveti Stefan, dostupna isključivo gostima resorta.

– Ovo je jedinstvena prilika da gosti dožive najluksuznije gostoprimstvo i iskustvo odmora uživajući pritom uz pogled na neke od najljepših umjetničkih djela prošlog stoljeća – rekao je Petros Stathis, vlasnik resorta.

Picasso

– Uz ovu jedinstvenu izložbu, završna renovacija resorta koji osvaja svojim ružičastim plažama, otočnim naseljem koje datira iz 15. stoljeća, imanjem na kopnu iz 1930-ih godina i božanstvenim spa centrom, uključuje i dodavanje novog heliodroma, potpuno novu seriju Mercedes Benz A klase koja je na raspolaganju gostima te izgradnju dodatne kućice s jednom spavaćom sobom na otoku.

Resort sadrži i osam apartmana u Vili Miločer te 51 jedinstvenu sobu, kolibu i apartman na otoku, kao i dvoetažni Sveti Stefan suite s privatnim bazenom. Svaka je smještajna jedinica jedinstvena, što i priliči destinaciji koja se razvila iz otočne tvrđave koja datira iz 15. stoljeća.

Ovog ljeta resort će ugostiti i dvoje novih wellness stručnjaka. Daniela DaSilva certificirana je učiteljica meditacije i joge, dok je Robert Hyrsky iscjelitelj specijaliziran za detox masažu i kraniosakralnu terapiju – stoji u priopćenju.

Evo još par fotografija resorta…

Tekst o Amanu na Svetom Stefanu i veliku galeriju fotografija pronađite na ovom linku.