Napokon pristojan smještaj za sezonce

Valamar je do sada uložio 80 milijuna kuna u smještaj za 600 zaposlenika u Poreču, Rapcu i na Krku. Evo kako to izgleda

Uvjeti rada i smještaj za sezonce u turizmu – teška tema. Zaista ima svega. Kako sam i sama kao studentica bila dječji animator u hotelima, iz prve ruke sam vidjela i čula svašta. Bila sam smještena u hotelu od četiri zvjezdice gdje su mi se svaki dan mijenjali ručnici i posteljina te sam svaki dan jela prefinu ribu i specijalitete, ali sam isto tako bila smještena u kućici za sezonce čiji su wc-i izgledali kao u kampovima iz 60-ih i 70-ih godina.

Jedan wc na sve cure na katu, tuširanje u japankama, a Domestos i rukavice su nam bili glavni prijatelji. No, preživi čovjek svašta, makar zaista ne treba biti tako…

I zato podržavam tvrtku Valamar koja je za svoje zaposlenike u Poreču, Rapcu i Krku napravila vrlo pristojan smještaj, prilagođen potrebama ljudi.

Naime, ta najveća hrvatska turistička kompanija do sada je uložila između 80 i 100 milijuna kuna u smještaj za zaposlenike Kuća Valamar u Poreču, Rapcu i na Krku, a u izgradnji je i Kuća Valamar u Dubrovniku u kojoj će živjeti svi njihovi sezonski zaposlenici s područja Dubrovnika.

Koncept Kuće Valamar, osim novouređenih soba i apartmana, uključuje zajedničku kuhinju te praonicu i sušionicu rublja što je sezoncima obično veliki problem.

Za zajednička druženja nakon posla tu je i prostor za video i društvene igre, a u slobodno vrijeme zaposlenici se mogu opustiti u dnevnom boravku sa zajedničkim televizorom te u vanjskim zonama za druženje uz roštilj.

U fotogaleriji pogledajte kako izgledaju Kuća Valamar na Krku i Kuća Valamar u Rapcu, u kojima boravi oko 600 sezonskih zaposlenika.

I da, znam da će mnogi reći – pa to bi tako i inače trebalo biti, a ne samo sada kada fali sezonskih radnika… I trebalo bi. Ali nije. Zato je svaki pomak važan.