Dječački san. Side by Side hladnjak

Ljeto u Zagrebu. Gdje ćemo ohladiti lubenicu, voće, povrće, sokove, pivo, sladoled, meso, ribu, tiramisu, ručak za sutra… Možda je vrijeme za novi frižider?

Dnevnik kućanice – peti nastavak. Hladnjak nam puca po šavovima. Ispadaju stvari. Ako čak i na kratko hranu držim vani odmah se pokvari ili omekša… Dva dečka u razvoju koji su gladni svaka dva sata i “treći” koji bi uvijek jeo lubenicu i pio pivo… a još smo daleko od škole, treninga, puberteta…

Vrijeme je da si olakšamo život i smanjimo broj odlazaka na plac i u dućan, što baš nitko od ukućana ne obožava.

Gorenje

A da nabavimo veći frižider s većim kapacitetom?  I radi ljeta kada hladnjak puca od voća, povrća, salata, lubenica, osvježavajućih pića, ali i ostatka godine kada često zbog užurbanog rasporeda pripremamo hranu za nekoliko dana unaprijed i držimo je u hladnjaku i zamrzivaču.

Što nabaviti? Dječački san – Side by Side hladnjak.

Gorenje

U svakoj američkoj seriji koju sam pratila kao klinka, uvijek je bio Side by Side hladnjak. Uvijek sam ga čeznutljivo gledala i maštala da ćemo i mi imati takav hladnjak.

Da, znam da sam smiješna, no 80-ih i 90-ih je stvarno Side by Side hladnjak bio čudo.

Gorenje

Naravno da su se vremena promijenila i da sada na tržištu ima jako puno Side by Side hladnjaka, ali koja je njihova prednost?

Kada pogledamo ovaj Gorenje SideBySide hladnjak odgovor je očit. Ljubav na prvi pogled.

Gorenje

Naime, tehnološki gledano SideBySide hladnjaci su vrlo slični klasičnim jednostrukim kombiniranim hladnjacima sa zamrzivačima boljih serija. No, prostor koji vam je na raspolaganju za pohranu, drugačiji je nego kod klasičnih hladnjaka.

U pravilu SideBySide hladnjaci su većeg kapaciteta i omogućavaju pohranjivanje veće količine hrane i pića. Iako postoje na tržištu i jednostruki hladnjaci koji imaju veći kapacitet od SideBySide hladnjaka, suštinska razlika je u dizajnu i načinu na koji su raspoređene ladice i pretinci.

Gorenje

SideBySide dozvoljava nam da napravimo bolju organizaciju u hladnjaku, tako da su u konačnici pregledniji i pružaju veću mogućnost selekcije hrane jer imaju veći broj polica.

Hrana se može jednostavno organizirati na staklenim policama, u velikim ladicama ili na policama u vratima, tako da ćete uvijek moći jasno vidjeti što je sve dostupno čime ćete smanjiti bacanje hrane.

Gorenje

Dakle, nema duboko zakopanih stvari u hladnjaku… To mi treba.

A koji mi je favorit?

Model Gorenje SideBySide NRS9181VXB koji ima i automatski ledomat s dispenzerom za vodu. Da, baš kao u američkim serijama iz mog djetinjstva.

Gorenje

No, ovaj Side by Side kombinirani hladnjak može se pohvaliti i nizom tehnologija poput inverterskim kompresorom koji mu omogućava tiši rad i duži životni vijek.

Tehnologija MultiFlow 360° osigurava idealnu mikroklimu za namirnice na svakoj polici i osigurava najbolje uvjete za njihovo čuvanje, a velik i pregledan LED zaslon omogućava brzo i lako upravljanje i namještanje temperature.

Gorenje

Funkcije poput FastFreeze i HolidayMode mogu se uključiti jednostavnim dodirom, a funkcija HolidayMode izvrsna je baš za odlazak na godišnji odmor, kada je najbolje isprazniti frižider, oprati ga i staviti na HolidayMode koja će vam pomoći uštedjeti energiju. Imajte na umu da tijekom HolidayMode vaš hladnjak treba biti prazan jer temperatura nije dovoljno niska za sigurno pohranjivanje hrane.

Gorenje

Btw ako vaš hladnjak nema HolidayMode ili ćete biti odsutni dulje od mjesec dana, ispraznite ga u potpunosti, isključite ga i očistite. To će biti jednostavno ako imate uređaj s funkcijom NoFrost. Pazite da vrata budu otvorena kako biste spriječili stvaranje plijesni ili neugodnih mirisa.

A ako se odlučite za kupnju novog Gorenje NoFrost hladnjaka ili SideBySidea do kraja mjeseca možete sudjelovati u nagradnoj igri. Prijavite svoj račun do 31.7. i sudjelujte u nagradnoj igri te osvojite jednu od 100 nagrada ukupno vrijednih 200.000 kn. Više informacija na www.gorenje.hr.


 

Sadržaj je kreiran u suradnji s tvrtkom Gorenje, ali u potpunosti odražava stav autorice teksta Bobe Blašković.