Ovo mjesto želimo posjetiti. Hoy Yoga hotel u Parizu

Možda ne smijemo putovati, ali se smijemo prisjećati… Dizajnerica interijera Edi Sluga prisjetila se svog posjeta hotelu Hoy – Home of Yoga u Parizu

Počela sam si raditi listu mjesta koje želim posjetiti kada se život vrati u normalu, da opet možemo slobodno i bezbrižno putovati. I onda sam se sjetila Instagrama dizajnerice Edi Sluge koja je za vrijeme Maison et Objeta posjetila jedan divan hotel koji me odmah očarao. Hotel je nov i ima potpuno drugačiji pristup od ostalih pariških hotela. Hrana je veganska i organska, nema nigdje televizora, a umjesto suvenirnice imaju floristički atelje. Zamolila sam Edi da nam napiše malo o tom hotelu. Evo njezinih impresija…

PIŠE: EDI SLUGA BRLJAFA

Uglavnom, na Home Of Yoga smo slučajno nabasali dok smo bili u večernjoj šetnji  u Pigalle-u. Naime, kao ured smo išli u Pariz, ciljano na Maison Objet, sajam namještaja i dekoracija. Privukla nas je fasada s druge strane ceste, opločena rozim pločicama i prekrasnom drvenom stolarijom, cosy unutarnjim osvjetljenjem i nordijskim štihom. Ušli smo kroz beige baršunastu zavjesu u prekrasan interijer, kao iz Pinteresta… a za recepcijom su nas dočekali s osmijehom i entuzijazmom da nam sve pokažu i ispričaju jer je hotel nov, ima mjesec dana od otvorenja.

Koncept, kako samo ime kaže, je dom yoge, i stoga ima sve popratno što je potrebno za kvalitetan odmor – mala retreat oaza u gradu, u samoj vrevi. Zajednički prostori su multifunkcionalni, predviđeni i za vanjske posjetitelje, klijente i hotelske goste. Prvo što vidiš kad uđeš u hotel je cvjećarna, prekrasno sitno, suho i farbano cijeće u keramičkim vazama, na podlozi opločenoj u trendi malim hand-made pločicama sivo zelene boje, poput nekog francuskog chic vrta. Veliki sudoper s retro bakrenom špinom i detaljima je kao stvoren za IG slike. Florist dizajnerica je u ovom slučaju japanska floristica Chaiki Kokami, koja vam može složiti najljepše arnažmane.

U sklopu cvjećarnie se održavaju i radionice te je i dekorativni element u zajedničkom prostoru lobbya, koji je ujedno i bar i recepcija. Veliki pult recepcije je osmišljen tako da ne prepoznajete granicu između funkcionalnog deska za potrebe hotela te polica s pićem i čajevima koje poslužuje bar. Isto tako, drvene klupe s lanenim jastucima, koje se protežu kroz cijeli prostor, služe kao dvenvi  boravak za goste ali i kafića koji radi cijeli dan.

Restoran je također u prizemlju, na samom dnu prostora, stoga je malo intimniji i, osim doručaka, pruža menije za ručak i večeru po holističkom principu, vegetarijanska jela s latino američkim štihom, pod nazivom MESA Cusine. Upotrbeljavaju lokalne namirnice, plant based, organske i eko proizvode te zaokružuju ovu savjesnu priču gdje hrana nije samo hrana već hrana za dušu.

Cijeli interijer odiše prirodnošću, teksturama, prirodnim obilježjima materijala drva i kamena. Mogu reći da je sve jedan harmonički miks japanske i nordijske kulture dizajna. Sve u svemu jako trendovski interijer, ali s onim nečim više, što je sam koncept pružanja više elemenata na istom mjestu ali u harmoniji.

Vidi se spoj modernih i novijih dijelova arhitekture ali su mjestimično pustili razotkrivenu staru žbuku i tako dali karaktera i originalnost prostoru.

Do soba vas osim lifta vode i prekrasne stare drvene francuske stepenice s originalnom restauriranom ogradom, a sobe su male oaze bez televizije. Jednostavne, prirodnih materijala sa prevladavajućom plavom bojom, šalicama za čaj te baletnom šipkom za jutarnja istezanja. Kupaonice su male spa oaze, zidovi i pod u betonskom premazu, trendi marokasnkim plavo-zelenim pločicama i betonskim ad hoc umivaonikom. Harmonično i opuštajuće, s velikom pažnjom na detalje.

Na prvom katu je smještena dvoranica za Yogu, gdije možete doći sami vježbati ili prisustvovati organiziranim satovima pod vodstvom Yuj Yoga, koja je jedna od prvih začetnica te japanske metode joge u Francuskoj, koja čisti tijelo od toksina, balansira rad organa i dovodi do emocionalnog i fizičkog ujednačenja. Ne znam puno o toj metodi, ali sigurno bi htjela isporbati :)

Uz nju je smještena mala svlačionica s tuševima i s istim detaljima kojo se protežu kroz cijeli interijer, tako da je hotel u u svakom pogledu fluentan, umirujući, ne prenapadan i topao.

Koncept je u potpunosti pogođen za potrebe današnjice i trendovima življenja koji se sve više prate.

Hvala Edi na divnom putovanju. Uživajte u fotogaleriji…

Wordpress Gallery Plugin Free