Nova Ikeina kolekcija za mlade. Čisti minimalizam.

Puno ljudi mašta o elegantnim prozirnim kutijama za cipele. Evo, napokon su proizvedene i izgledaju sjajno… Upoznajte Spanst kolekciju

Jeste ikad pomislili kako totalno ne kužite nove generacije i što se zapravo njima uopće sviđa? Ili još bolje, što se sviđa muškarcima?

IKEA

Pretpostavljam da se s takvim pitanjima vodila Ikea kada je angažirala Chrisa Stampa, kreativnog direktora modnog brenda Stampd, da uz pomoć njihove dizajnerice Maje Ganszyniec, dizajnira njihovu limitiranu kolekciju namještaja koja je namijenjena mladim ljudima.

IKEA

Maja je divna dizajnerica, imala sam ju prilike upoznati i intervjuirati u Švedskoj u sjedištu Ikee, a Chris Stamp, kreativni direktor Stampda, je dizajner s osjećajem za posao i trendove. Ukratko, čovjek koji zna kako vrlo običnu hoodicu naplatiti 200 dolara, i da je muškarci žele kupiti. I nju, i 5 takvih istih.

IKEA

I što su njih dvoje stvorili?

IKEA

Jednu divnu, modernu i skuplju Ikeinu kolekciju. Spanst.

IKEA

Moji favoriti iz kolekcije definitivno su drveni povišen stol koji stoji oko 2000 kn te prozirne kutije s početka priče koje također nisu baš jeftine. 180 kuna komad.

IKEA

Ali su divne… i želimo ih…

IKEA

Prava filozofija Chrisa Stampa. Baš pogađa tamo gdje treba, baš kao i ovaj sobni koš s potpuno crnom loptom koji su također dio kolekcije.

IKEA

I zato i ne čudi što je Ikeu uvjerio da prvi put proizvede skateboard…

IKEA

Nije li divan? Evo kompletne kolekcije i vjerojatno prilično neudobnog, ali jako atraktivnog i fotogeničnog stolca…

IKEA