Nika Zupanc predstavila svoju knjigu Breaking the rules

Predstavljanje knjige slovenske dizajnerice Nike Zupanc, izvrstan je povod i za priču o tvrtki Regeneraciji iz Zaboka, legendarnoj tvrtki za proizvodnju vunenih tepiha i tekstila

Regeneracija ove godine obilježava 70 godina rada. Cijelu će godinu posvetiti ovoj  značajnoj obljetnici organizirajući različita događanja, prezentirati prenamjenu lokacije i nove sadržaje te predstaviti novu tvrtku Regeneracija non wovens koja nastavlja posao započet prije 70 godina kroz unaprijeđenje recilkliranja tekstilnog otpada i proizvodnju netkanih tekstila.

Prvo u nizu događanja se odnosi na dizajn i tradiciju suradnje s brojnim umjetnicima kroz tvrtku reGALERIJA. Tim povodom, prošli tjedan ugostili su u Zaboku renomiranu slovensku produkt i interijer dizajnericu Niku Zupanc koja je prisutnima predstavila svoju knjigu Breaking the rules, u izdanju izdavačke kuće Rizzoli.

Knjiga predstavlja sažetak vlastitih razmišljanja i inspiracija i obuhvaća niz njezinih dizajnerskih ostvarenja.

Događaj je organiziran u reGALERIJI, tvrtki unutar Rgnc grupe s kojom je Nika Zupanc ostvarila zapažene suradnje.

Tvrtka reGALERIJA od 1967. godine proizvodi custom made tepihe i tapiserije iz prirodnih materijala, a kroz svoju povijest može se pohvaliti suradnjama s brojnim umjetnicima i dizajnerima kao što su Ivan Rabuzin, Edo Murtić, Jagoda Buić, Ivan Lacković Croata, Ferdinand Kulmer, Pierre Huyghe, Aleksandar Bezinović, Dijana Nazor Čorda, Nikola Đurek, Peter Bilak, Marko Hrastovec, Miron Milić, Tomislav Lončarić Lonac, Nikola Radeljković i mnogi drugi.