Naša mala kuhinja. 3d-ovi, moodboardi & dileme. 2. dio.

Odlučili smo napraviti malu uredsku kuhinju – kuhinjicu koja bi mogla bez problema biti i u apartmanu, malom stanu za manju obitelj… Kako ju isplanirati? Kako odabrati pravu kombinaciju boja i materijala?

I stigli su. Prima je poslala 3D vizualizacije, odnosno prijedloge idejnog rješenja. Naime, mali podsjetnik – odlučili smo malo ušminkati ured i započeli s uredskom kuhinjicom. S obzirom da je prostor prilično mali i jednostavan odlučili smo se za linijsku kuhinju bez visokih elemenata. U Prima salonu su nam u najužoj konkurenciji dva modela – Liberta i Linda.

S obzirom da se dvoumimo oko modela, vrste radne ploče i boje fronti, poslali su nam čak tri opcije. Prije nego što vam kažem za koju smo se odlučili, složila sam moodboarde da vidim koje boje, materijali i stil najviše odgovaraju našem prostoru, ali i našem karakteru.

SANJA TUŠEK

Naime, moj savjet je da prije nego što se odlučite za boje i materijale dobro razmislite u kakvom prostoru zapravo želite boraviti pa da te želje uskladite s bojom pločica, parketa, zidova, ostalog namještaja i detalja.

U salonu namještaja i u katalozima sve uvijek izgleda sjajno, a pogotovo velike raskošne kuhinje s otocima, jako puno elemenata…

No, budimo iskreni. Malo tko ima tako velik prostor na raspolaganju. Većinom se kuhinja svede na malu radnu plohu, svega par najnužnijih elemenata za ladice, sudoper, hladnjak, perilicu, kuhalo… i to je to. A da ne govorimo o bojama… Meni u salonu fenomenalno izgledaju roza i plave kuhinje. No, želim li u njih gledati svaki dan? Hoće li mi dosaditi?

SANJA TUŠEK

S obzirom da mi biramo kuhinju za ured – možda je ok malo se poigrati s nečim drugačijim…

Kako bi izgledalo da zaista uzmemo kuhinju s roza ili plavim frontama?

Napravila sam par moodboarda s različitim bojama fronti i uzela par uzoraka pločica da vidim kako bih mogla postići sklad.

SANJA TUŠEK

Super mi izgleda svijetlo siva kuhinja s plavim detaljima – no jesam li to uistinu ja?

Ne. Ja sam puno više za jednostavne prirodne materijale i neutralne tonove. Zapravo, mojoj estetici najviše odgovaraju jednostavne linije, crno i drvo.

SANJA TUŠEK

Pitanje koje mi se stalno vrti po glavi je: trebamo li se bojati jednostavnosti? Zar ćemo od svih mogućih cool boja, materijala, fronti, ručkica – na kraju izabrati nešto tako jednostavno kao što su drvo i crno?

Nakon par dana razmišljanja – odluka je pala. Biram ono što odgovara mom karakteru,  makar to bilo najklasičnije i najmanje inventivno.

Sjeli smo još jedanput s Majom iz Prima salona na Jankomiru i finiširali detalje.

 

Želimo crni korpus i fronte, drvenu radnu ploču, par ladica, crni sudoper, zamrzivač, ali bez bez frižidera za vino i bez ručkica… Kuhinje mi najljepše izgledaju kada se uredno poravnavaju moduli i visine ladica, tako da izvana sve izgleda što jednostavnije. Takozvane skrivene ladice, meni su totalni hit.

SANJA TUŠEK

Uskoro ću vam pokazati kako je sve ispalo, a do tada ću vam reći da je Prima ekipa u rekordnom roku došla na izmjeru, da je rok za izradu 60 dana i da je kuhinja bila gotova prije roka.

Uskoro je montaža. I to je to. Btw imam i jednu super vijest – U svim Prima salonima i na webshopu od 14.9. do 18.10.2023. traje Mjesec kuhinja u kojem možete uhvatiti besplatnu izmjeru i prijedlog idejnog rješenja vaše kuhinje iz snova, do 60% uštede na sa sve kuhinje po mjeri, do 55% uštede na sve modularne i blok kuhinje te gratis Gorenje perilicu posuđa. Evo i linka na kojem možete saznati više detalja.

I za kraj stavljam vam 3D vizualizacije naše kuhinje iz Prima salona. Radi se o modelima Liberta i Linda s dvije varijante radne ploče – mramor i drvo. Pretpostavljam se da ste skužili koju kuhinju smo odabrali…