Napokon kraljevski kreveti i u Hrvatskoj

U Frankopanskoj ulici Perfecta Dreams otvorila je showroom svojih premium proizvoda. Malo smo se izležavali i provjerili kako izgleda odmarati na madracu debelom gotovo 40 centimetara

Dobivam pozivnicu za party otvorenja – Perfecta Dreams otvara novi salon u Frankopanskoj ulici u Zagrebu. Čujem se sa njihovom voditeljicom marketinga Lanom Lovrić i dogovaramo susret. Užasno me zanima kako izgleda showroom premium madraca i kreveta, posebice jer najavljuju da imaju prvi flyling bed u Hrvatskoj i široki izbor takozvanih američkih odnosno kraljevskih madraca koji se obično ugrađuju u hotele s pet zvjezdica.

Sanja Bistričić

Naime, to su madraci koji su relativna novost u Hrvatskoj i odlikuje ih gotovo dvostruka debljina od klasične i iznimna udobnost. Spavanje poput princeze na zrnu graška, ali bez graška… Tako otprilike.

Sanja Bistričić

Hodam do Frankopanske 4 i baš me zanima kako su uredili taj prostor od 200-injak kvadrata. Naime, vjerujem kao za mnoge od vas, taj prostor je za mene bio tiha patnja. U njemu se nalazio Diesel, dućan moje mladosti u kojem sam pržila sve što bih dobivala za rođendane, blagdane i zarađivala od povremenih studentskih poslova.

Sanja Bistričić

Otvaram teška vrata na kojima sada piše Perfecta Dreams, već na prvu vidim da ću ovdje ponovno pržiti novce…

Sanja Bistričić

Naime, showroom uopće ne izgleda kao dućan kreveta i madraca, ono po čemu je Perfecta Dreams najpoznatija, nego kao mjesto divne atmosfere u kojoj bi se dalo izležavati, ali i nabaviti zanimljive komade namještaja i dekoracije za dom.

Sanja Bistričić

Ni jedan madrac nije onako tipičan – bijeli s plastičnim pokrivalom za noge kao u drugim salonima madraca, nego svaki je ušuškan s divnim detaljima i integriranim presvlakama od baršuna, kašmira… i to u nekim divnim bojama koji pozivaju na odmor i opuštanje.

Sanja Bistričić

Ajme, pa ovaj krevet stvarno kao da lebdi…

Sanja Bistričić

U tom trenutku u susret mi dolazi Lana Lovrić i uz široki osmijeh objašnjava koncept.

Sanja Bistričić

– Ovo je naša zvijezda. Prvi flying bed u Hrvatskoj i on je zapravo odličan primjer što očekivati u ovom našem novom showroomu – inovativne, premium proizvode iz naše grupacije. Naime, naša strateška odluka oko usmjeravanja brenda Perfecta Dreams prema premium kategoriji, dala nam je čvrstu podlogu za otvaranje jednog posebnog salona. Drugačijeg od drugih i s posebnim asortimanom. Ondje su premium proizvodi koje proizvodi Perfecta Dreams, ali smo prezentirali mix brendova iz Hilding Anders grupacije…

Sanja Bistričić

Čekajte, ali zar nije Perfecta hrvatski brend koji proizvodi svoje stvari u Prelogu?

Sanja Bistričić

– Je, ali je dio švedske Hilding Anders grupacije i ovdje smo prezentirali dio tih drugih brendova, ali i s obzirom da je riječ o prostoru koji je u strogom centru Zagreba, namjera nam je bila ponuditi nešto zaista posebno.

Sanja Bistričić

Kolegica Kristina Bošnjak i ja smo zasukale rukave i bez pomoći arhitekata, osmislile prostor u kojem smo prezentirali mix brendova iz naše grupacije, ali i šire, iz Italije i Španjolske.

Sanja Bistričić

U samom uređenju, odmaknuli smo se od tipičnog izgleda naših salona, pa i od Centra spavanja. Topli tonovi hrasta na podu i na nekim elementima zidnih dekora, nadopunjeni su luksuznim tapetama brenda Wall & Deco te posebnim dekorativnim dijelovima od islandskog lišaja – ispričala je Lana Lovrić koja je zajedno sa svojom kolegicom Kristinom brinula apsolutno o svemu, pa čak i o glazbi koja će se puštati u showroomu i mirisu patchoulija u prostoru koji je postao zaštitni znak Perfecte Dreamsa.

Sanja Bistričić

A kako to izgleda?

Sanja Bistričić

Jako lijepo i ugodno i s mnogim trendovskim detaljima kako u ponudi samih kreveta i madraca, tako i u dekoracijama.

Sanja Bistričić

– Predstavljeni su kreveti iz Španjolske i iz naše domaće proizvodnje koji prate trendove spavanja na povišenim box spring bazama ili s podiznim podnicama sa sandukom u bazi kreveta. Predstavljeni su novi prototipovi kreveta s predimenzioniranim uzglavljima i u širinu i visinu, a tu su i detalji i komadi koji koketiraju s art deco i skandinavskim stilom.

Sanja Bistričić

Jako smo ponosni i na novu tehnologiju koju smo razvili. To je sistem dvostrukih džepičastih jezgri koje ulaze jedna u drugu i stvaraju iznimnu udobnost, a razvili smo i dva nova modela madraca koji dolaze u izvedbi s topperom, odnosno nadmadracem, sa skidivom i perivom navlakom.

Sanja Bistričić

Pogledajte ove frajerske detalje…

Sanja Bistričić

Definitivno nova tiha patnja za frajerice, ali sada za one koje ne pate više za odjećom, nego za stvarima za dom…

Sanja Bistričić

Uživajte u fotografijama Sanje Bistričić.