Najljepše potkrovlje u Zagrebu. Moj izbor.

Danas vam pokazujem stan zbog kojeg sam se zaljubila u potkrovlja. Stara ljubav. Još uvijek je divan i što je najbolje sada se i iznajmljuje…

Ne volim superlative, ali danas ga ipak koristim i to u naslovu. Zašto? Vrlo jednostavno, zato što je ovo moj favorit kada su potkrovlja u pitanju i to već dugo, jako dugo…

Borko Vukosav

Naime, kao što znate, moj posao je već više od 10 godina da obilazim lijepe kuće, stanove, mjesta… Vjerojatno najljepši posao na svijetu.

Borko Vukosav

U tih x godina upoznala sam jako puno divnih ljudi čijih se imena možda i ne sjećam, ali sjećam se stanova i to dobro, idemo istestirati moje sjećanje.

Borko Vukosav

Ulazim u zgradu i uopće se ne sjećam da sam ja u njoj nekad bila. Loš start.

Borko Vukosav

Ali vrata mi otvara dama koje se dobro sjećam, Ivona Martinčić, dizajnerica interijera koja je u međuvremenu od kada se nismo vidjele završila interior design u Londonu… Puno je godina prošlo, svašta se izdogađalo od tih 5-6 godina kada je ovaj stan bio objavljen u D&D-u u kojem sam nekad bila urednica.

Borko Vukosav

Ajmeeee. Kako je i dalje divan. Prva je stvar koju kažem čim ulazim u stan – predivno, prostrano dvoetažno potkrovlje u centru grada koje i danas, baš kao i nekad izgleda jednako zanosno.

Borko Vukosav

Prvo što primjećujem su predivne stube iz kojih s jedne strane izvire kuhinja, a s druge strane biblioteka, s kojom se uspinjemo do radnog kutka, a potom do gornje etaže u kojoj je spavaća zona s kupaonicom.

Borko Vukosav

Sjećam se svega, razmještaja, namještaja, nekih divnih detalja poput nezaboravnog lustera Inga Maurera kojemu je ovo vjerojatno idealna pozicija u interijeru.

Borko Vukosav

Divno se drži i ova kožna drvena klupa koju im je tapetar izradio po mjeri, kao i kompletna kuhinja koja kao da urasta u stepenice…

Borko Vukosav

Promijenili ste barske stolce, stavili presvlaku na blagovaonske stolce, a vidim i par novih novih, a i starih slika na zidu…

Borko Vukosav

– Da, neke stvari smo u stanu promijenili jer smo mu promijenili namjenu. Naime, više u njemu ne živimo, nego ga iznajmljujemo preko Airbnb-a. Bila je to teška odluka, ali ipak sretna sam da ga nismo prodali ili da ga nismo dali u dugoročan najam, ovako ipak i dalje uživamo u njemu – ispričala je Ivona Martinčić kojoj je pri uređenju stana pomogao arhitekt Tomislav Pavelić.

Borko Vukosav

Penjemo se na kat i ondje ima nekoliko značajnih promjena. Jedna od većih je soba koja je nekad bila dječja, danas je pretvorena u komotnu sobu s bračnim krevetom i još jednim dodatnim, ugrađenim u pod.

Borko Vukosav

– Da, sin nam je tada bio mali i bilo nam je praktično napraviti mali podest za igru i spavanje, umjesto da podižemo krevet i stvaramo malu galeriju.

Borko Vukosav

To je odlično funkcioniralo dok je bio mali, ali ne više i sada kada ima 15 godina i zato između ostalog smo i preselili u mirniji dio grada, u doticaj s prirodom – priča Ivona.

Borko Vukosav

Slušam ju, ali i dalje u svojoj mašti radije biram centar grada i potkrovlje s divnim mekanim difuznim svjetlom uz kojeg i kiša izgleda neopisivo romantično…

Borko Vukosav

Evo još malo divnih slika Borka Vukosava, uživajte…


 

Mjesec potkrovlja na Dblogu napravljen je u suradnji s partnerom velux.hr i potkrovlje.hr.