Moj top 20 iz Calligarisa. I to na popustu od 20 posto

Calligaris je otvorio svoj drugi monobrend salon u Zagrebu i to u Z centru. Tim povodom odabrala sam 20 mojih favorita koji su do kraja mjeseca na popustu od 20 posto

Divne vijesti iz Calligarisa. Poznati talijanski proizvodač namještaja sa 100 godišnjom tradicijom, u Zagrebu je otvorio svoj drugi showroom. Nakon salona u centru grada u Frankopanskoj ulici, Calligaris je za lokaciju odabrao zapadni dio grada. Riječ je o velikom i atraktivnom prostoru u Z centru u kojem će biti izložen kompletan Calligarisov asortiman – od stolova, stolica, garnitura za sjedenje, komoda do polica, tepiha i asesoara za dom.

No, to nije kraj lijepim vijestima. Calligaris do kraja mjeseca u svojim monobrend salonima u Frankopanskoj i Z centru te u svim salonima Meblo Tradea časti s popustom od 20 posto na kompletan asortiman.

Kako bi vam barem malo olakšala izbor, napravila sam vam moju top listu 20 proizvoda iz Calligarisa.

Iako se zadatak čini iznimno lak – zapravo uopće nije jer postoji puno više od 20 artikala koje bih stavila na listu.

Naime, veliki sam fan Calligaris namještaja jer ima odličan omjer kvalitete, elegancije, praktičnosti, dizajna, cijene. To je namještaj za kojeg znate da je napravljen u talijanskoj tvornici sa stogodišnjim iskustvom i to od hrvatskog drva. U današnje vrijeme globalizacije Made in Italy velika je vrijednost, a činjenica da Calligaris osim u Italiji, ima i jednu tvornicu za preradu drva u Gorskom kotaru, meni osobno je veliki plus.

No, krenimo na konkretno – moj top 20.

Na vrh liste stavljam Calligarisove stolove. Ako trebate izdržljiv i kvalitetan stol koji će se u tren oka razvući i produljiti – onda je top izbor jedan od Calligarisovih stolova na razvlačenje.

Calligaris stolovi imaju nevjerojatno praktične i izdržljive mehanizme što razvlačenje stola čini ne samo lakim, nego i jako zabavnim.

Jungle, Icaro, Cartesio, Delta i Breeze moji su favoriti kada su stolovi u pitanju, a zanimljivo je da gotovo svi mogu biti s drvenom ili keramičkom pločom.

Kod keramičkih stolova na razvlačenje Calligaris čak pazi da se uzorak žile na mramoru nastavlja tako da ploča stola izgleda unificirano kada je stol razvučen.

Osim po stolovima, Calligaris je poznat i po stolicama. Stolac je bio prvi predmet kojega su ikada proizveli, a i danas zauzima veliki dio u proizvodnji.

Adel, Holly, Abrey, Lina, Claire, Oleandro, Sophia, Ines… samo su neki od mojih favorita. Zgodno je što mnogi ovi modeli imaju više varijanti – mogu biti tapecirane ili drvene, s ratanom ili potpuno tapecirane, blagovaonske, barske, polubarske, foteljice… Ta širina varijanti unutar serije omogućava da u domu napravite sklad te da se jedan tip stolice pojavljuje u više različitih izvedbi što prostoru daje zanimljivost i stilsku ujednačenost.

Calligaris ima i vrlo zanimljive kutne garniture, trosjede, fotelje i ostali tapecirani namještaj. No, u posljednje vrijeme počeli su imati i sve veći izbor tapeciranih kreveta koji su potpuno osvježenje na tržištu.

Ako tražite elegantan krevet koji nije boxspring – onda ćete se oduševiti s Calligarisovom ponudom.

Moj favorit je krevet kojega sam izabrala za našu spavaću sobu. Riječ je o krevetu Zip s diskretnim patent zatvaračem po rubovima te s niskim i širokim uzglavljem.

Btw, kada smo već kod mene “doma”, onda bih izdvojila još jedan Calligarisov komad namještaja s kojim sam iznimno zadovoljna: stolići Arena.

Gornji dio stolića može se razdvojiti i poslužiti kao poslužavnik što ga čini iznimno praktičnim za korištenje.

Na wish listu stavljam i police Hanger koje mogu biti sa crnom ili bijelom bazom te u nižoj i višoj verziji.

Kad smo kod polica, skrećem vam pozornost na još nekoliko zanimljivih modela poličara i komoda.

Evo i slika s mojim top 20 predmeta iz Calligarisa.

Akcija od 20% na kompletan Calligaris asortiman traje do 31. ožujka, a detalje možete saznati na ovom linku te u Calligaris i Meblo trade salonima te na njihovom webshopu.

STOLAC ADEL

STOLIĆI MUSHROOM

STOLICA HOLLY

STOLICA TUKA

FOTELJA RIO

FOTELJA LAZY

TROSJED LE MARAIS

KOMODA UNIVERSAL

KOMODA LAKE

POLICE HANGER

POLICE CARV

STOLIĆ BAM

STOLIĆI ARENA

KREVET ZIP

STOL CARTESIO

STOL BREEZE

STOL DELTA

STOL ICARO

STOLICE LINA

STOLICE CLAIRE