Međimurski Movo u konkurenciji za još jednu svjetsku nagradu

Movo model The Free Spirit nominiran je za A’Design Award, najprestižniju talijansku nagradu za dizajn te jednu od najutjecajnijih u svijetu

Iz svake krize, rađaju se neke kvalitetne, kreativne stvari. Nije da nas samo tješim, nego ću vas podsjetiti na priču o mobilnom namještaju Movo i njihovim počecima. Naime, međimurska tvrtka Sobočan tijekom prvog lockdowna u 2020. godini svojim je dizajnerima dala jedan simpatičan zadatak – da smisle prijenosni stol kojeg mogu seliti iz ureda u dom i obrnuto.

Rezultat?

VERONIKA STARK

Nakon dviju uglednih nagrada u Njemačkoj te jedne u Sloveniji, međimurski Movo u konkurenciji je za još jednu dizajnersku nagradu. Njihov model The Free Spirit sada je nominiran za A’Design Award, najprestižniju talijansku nagradu za dizajn te jednu od najutjecajnijih u svijetu.

VERONIKA STARK

– Ponosni smo na nominaciju za još jednu prestižnu nagradu za Movo, koji je do sada nagrađen najznačajnijim međunarodnim nagradama za dizajn i inovativnost; German Innovation Award winner 2021, Iconic Awards – Innovative interior 2021 te BIGSEE Wood design award 2021. Movo mobilne radne jedinice odgovaraju na sve izazove organizacije i fleksibilnosti radnog prostora koje je dodatno istaknula i pandemija. Zahvaljujući fleksibilnosti, kroz mobilnost i sklopivost proizvoda u prostoru, naši movo modeli mogu se jednostavno slagati u različite scenografije i omogućiti različite scenarije koji odgovaraju potrebama korisnika prostora. Tržište ih je odlično prihvatilo, a međunarodne nagrade za dizajn i inovativnost poticaj su našem daljnjem iskoraku na tržišta diljem svijeta – istaknula je Anamaria Burazin Eškinja, voditeljica Sobočan design studija.

VERONIKA STARK

THE FREE SPIRIT, jedan od sedam modela Movo mobilnih radnih jedinica koji je nominiran za A’Design nagradu, oduševljava jednostavnošću, elegancijom i funkcionalnošću, a glavna ideja prema kojoj je nastao jest jednostavno pomicanje radnog elementa iz jedne prostorije u drugu, ovisno o aktivnostima i dinamici u radnom prostoru ureda ili kuće.