Makover za 8000 kn. Izazov prihvaćen.

Jako volim makeovere i zato vam s veseljem pokazujem pobjednički interijer VELUX nagradnog natječaja za makeover potkrovlja. Evo što se sve može postići sa zamjenom prozora, poklon bonom od 8000 kuna i s mojom malom stručnom pomoći

Volim izazove i kreativne zadatke. I zato me jako razveselio upit VELUX-a, želim li sudjelovati u njihovom nagradnom makeoveru i pobjedniku natječaja pomoći preurediti potkrovlje.

Naime, VELUX je u svom nagradnom natječaju tražio potkrovlje koje je zamjenom prozora doživjelo najveću transformaciju, a moj zadatak bio je osmisliti im prostor s poklon bonom od 8000 kuna u Ikei.

Pogledajte sliku prije zamjene prozora…

SANJA BISTRIČIĆ

…a sada nakon zamjene.

Jasno vam je zašto je upravo ovo potkrovlje zagrebačke obitelji Puretić osvojilo prvu nagradu.

Naime, još prije šest mjeseci ovo zagrebačko potkrovlje bilo je zapušteno i mračno. Smeđa lamperija bila je trošna i stara, krovni prozori bili su premaleni za ovaj prostor i ponekad su prokišnjavali. Zbog svega toga vlasnici su u potkrovlje vrlo rijetko zalazili. Dok su djeca bila mala potkrovlje im je služilo kao dodatno mjesto za igru skrivača. U posljednje vrijeme ondje je ponekad ljenčario pas ili se u njemu sušila odjeća. A onda se u jeku pandemije sve promijenilo.

SANJA BISTRIČIĆ

– S obzirom da smo i suprug i ja liječnici, one prve izolacije sam provodila ovdje na tavanu. Kada je čovjek kod kuće i ima vremena, u njemu se rađa ideja da bi nešto mijenjao. Tada sam došla na ideju da napokon iskoristimo potencijal potkrovlja. S obzirom da je sin Gabrijel maturant i prerastao je svoju dječju sobu, činilo mi se odličnom idejom da mu ondje napravimo multifunkcionalni prostor za učenje, druženje, privatnost… da ovo postane njegov „mali stančić“ unutar obiteljske kuće. Zato smo krenuli u obnovu potkrovlja – promijenili smo podove, dodali izolaciju, ugradili nove krovne prozore – prisjetila se vlasnica Marijana Bosnar Puretić te dodala kako je mračno potkrovlje odjednom postalo ugodan i svjetao prostor prepun mogućnosti te baš kada su se počele stvarati dileme kako urediti prostor, osvojila je nagradni makeover.

SANJA BISTRIČIĆ

I tu počinje priča o našem susretu.

Vlasnica je poželjela da osmislimo prostor za njezinog 18-godišnjeg sina Gabrijela, ali istovremeno i prostor gdje će moći prespavati netko od prijatelja ili rodbine. Ta fleksibilnost korištenja lightmotiv je cijelog makeovera i zato smo odabrali trosjed koji se lako pretvara u krevet, taburee koji mogu poslužiti kao stolići, mjesto za sjedenje ili kao jastuci za ležanje na podu. Polica se također može po potrebi zarotirati i promijeniti izgled, a birani su Ikeini modeli koji se lako mogu nadopuniti s nekim drugim komadom iz iste serije.

SANJA BISTRIČIĆ

Upravo zato je i paleta boja neutralna – siva-bijela-crna, a živost je dobivena s biljkama koje svakom prostoru unose dašak prirode.

Biljke izvrsno uspijevaju u potkrovlju jer vole indirektno svjetlo, a prostor za sjedenje smjestili smo uz prozor kako bi Gabrijelu omogućili mnoštvo dnevne svjetlosti te pogled u nebo.

SANJA BISTRIČIĆ

Upravo zato, jedan od detalja je i slika mjeseca koja nas podsjeća da trebamo češće podići pogled, pogledati u nebo i uživati u prirodi te lijepom pogledu.

SANJA BISTRIČIĆ

Evo i kratkog videa našeg makeovera. I još jedanput hvala VELUX-u i obitelji Puretić na povjerenju i divnoj suradnji.