Ikea ima novu kolekciju praktičnih rješenja za pohranu stvari

Ikea je predstavila novu proljetnu kolekciju, a najviše su nas oduševili jastuci s inicijalima žena iz Jordana koje su izradile te jastuke

Moramo priznati, srce nam se malo stisne kada u Ikei vidimo puno razmaka između polica i mnogo proizvoda koji nisu dostupni… No, volimo svijet gledati s ljepše strane i zato nas je jako razveselila nova Ikeina proljetna kolekcija.

Prvo što nam se jako svidjelo je mnoštvo praktičnih rješenja za pohranu. Naime, upravo iz tog razloga smo se i davnih dana zaljubili u Ikeu – jer uvijek ima neko pametno rješenje kako nešto posložiti, organizirati, stvoriti više iskoristivog prostora u domu…

No, to nije naravno sve. Jako nam se svidjela kolekcija ručno šivenih navlaka za jastuke koje su izradile žene u Jordanu, zajedno s izbjeglicama iz Sirije, u sklopu suradnje zaklade Jordan River Foundation i Ikee. Predmeti su napravljeni od recikliranih materijala poput starih ribarskih mreža i ogrtača, a svaki od njih ima na sebi inicijal žene koja ih je izradila.

Kolekcija je inspirirana apstraktnim slikama švedske umjetnice Hilme af Klint, a IKEA je koristila prirodne materijale kao što su breza, pamuk i bambus te su svi predmeti dizajnirani u veselim bojama poput pastelno ružičaste i zelene.

Dizajnerica Ilse Crawford kreirala je vaze od recikliranog i ručno rađenog stakla koje imaju različite teksture i jedinstven izgled te su praktički unikati.

Uživajte u upoznavanju kolekcije…