Makarska rivijera skriva poseban biser – ljetnikovac Kaštelet

Barokni biser nedavno je obnovljen s potpisom studija Franić Šekoranja

Kada bih trebala izdvojiti mjesto s naljepšim plažama u Hrvatskoj bila bi to Makarska rivijera. Kameni obluci, borava šuma, šetnica, s jedne strane pogled na Biokovo, s druge otoci i pučina…

No, nisam jedina. Tijekom sezone gotovo je nemoguće pronaći slobodno mjesto na plaži, a savršeni odmor remeti kakofonija zvukova, mirisa, glazbe iz obližnjih kafića i restorana…

No, postoji jedno skriveno mjesto na tučepskoj rivi koje stoljećima nudi poseban osjećaj odmora. Riječ je o baroknom ljetnikovcu Kaštelet don Klementa Grubišića, poznatog filologa i pisca koji je ondje ugošćavao mnoge uglednike i umjetnike, pa tako i talijanskog pisca i prirodoslovca Alberta Fortisa.

Ljetnikovac Kaštelet stoljećima je tajno mjesto inspiracije i odmora, a odnedavno je postao Residence Kaštelet te dio hotelskog lanca Bluesun Hotels & Resorts. Zadatak obnove i preuređenja povjeren je Studiju Franić Šekoranja, uz arhitektonsku podršku tvrtke Stabilnost.

Sobe, javni prostori, vanjske terase i atrij su u potpunosti preuređeni. Sama renovacija trajala je šest mjeseci i dovršena je u svibnju 2022. godine, a izvodila ih je tvrtka Krekić-Avangard iz Zadra.

Uživajte u fotografijama Duška Vlaovića i Marka Mihaljevića.