Diadora ima novo ruho.

Family hoteli priča su za sebe. Otkrijte kako se osvježio i što sve nudi najpoznatiji family hotel u okolici Zadra

Kada pridobiješ djecu, gosti ti se iz godine u godine vraćaju. Točno tako glasio je savjet iskusnog hotelijera, mog nekadašnjeg šefa koji je posebnu pažnju pridavao upravo dječjoj animaciji. I bio je u pravu. Naime, kao studentica sam radila kao dječji animator po hotelima i shvatila kako zapravo djeca odlučuju gdje se ide na godišnji odmor. Roditelji bi vidjeli kako se njihovo dijete odlično zabavlja u hotelu, kako je sve sigurno, praktično, zabavno te kako čak imaju vremena i za vlastiti odmor dok su djeca u mini-clubu, mini-discu…

Zbog djece gosti su ostajali dulje nego što su planirali, vraćali se u isti hotel u nekom drugom terminu čak iste sezone, a obavezno iduće…

Uistinu, kada pridobiješ djecu, gosti ti se vraćaju iz godine u godinu…

I upravo na tome neki hotelski lanci napravili su svoja carstva, a jedan od tih hotelskih lanaca koji posebnu pažnju pridaje djeci je Falkensteiner, lanac koji je jedan od prvih pokrenuo takozvane family hotele u kojima je sve podređeno zabavi djece i odmoru roditelja.

I zato će mnoge razveseliti vijest da je Family hotel Diadora u Punta Skali u okolici Zadra obnovljen te da ga je uređivao hrvaosko-engleski arhitektonski ured Atellior. Naime, Diadora je jedan od prvih family hotela u Hrvatskoj i ove sezone se pofriškao, osuvremenio, osmislio nove sadržaje… te dobio još jednu, petu zvjezdicu.

Za novu generaciju klinaca, smislio je niz novih eko aktivnosti i programa. Djeca u uzbudljivim znanstvenim projektima uče važne činjenice o solarnoj energiji i energiji vjetra, otkrivaju koliko je morski ekosustav složen te postaju svjesni kako ga se može očuvati i zaštititi.

Osim ekologije i popularne znanosti tu je i mnoštvo sportskih aktivnosti – od stručno vođenih nogometnih treninga s njemačkim Bundesligašem Hannover 96 i austrijskim klubom FK Austria Wien, preko akademija tenisa, plivanja ili jedrenja, do akademija jahanja, kuhanja, znanosti i e-akademija.

Tu je i ples, kino, kazalište lutaka, pomorske aktivnosti i još mnogo toga. U vlastitom znanstvenom laboratoriju mali znanstvenici učit će kako koristiti sunčevu energiju i snagu vjetra, kako funkcionira desalinizacija i mnoge druge uzbudljive procese.

Postoji zabava i za bebe. Za njih je pripremljen senzorički program koji budi osjetila. Bebe će slušati nježne zvukove valova, dupina i galebova te se opuštati uz miris eteričnih ulja lavande iz Dalmacije. Istraživati će morske spužve, školjke i druge zanimljive oblike iz Jadranskog mora.

– Budući da je dobro poznata činjenica da se dječji trbuščići ne drže radnog vremena restorana, Family Hotel Diadora nudi i vlastitu čajnu kuhinju Biberonia. Ovdje roditelji mogu pripremiti dječje obroke sa svježim voćem i povrćem u bilo koje doba dana i noći. Naravno, pri ruci će im uvijek biti i kuhalo na paru, blender, mikrovalna pećnica, kuhalo za vodu, mlijeko i čaj 24 sata dnevno. Koncept hrane u restoranu Artigiani također uključuje isključivo organsku hranu domaćih proizvođača sa zadarskog područja. Različite stanice hrane nude ponešto za svačiji ukus. Produljeno radno vrijeme restorana osmišljeno je kako bi odgovaralo svakom članu obitelji – objasnili su iz Falkensteinera.

No, da bi djeca bila zadovoljna, moraju biti zadovoljni i roditelji.

Dok su djeca zaokupljena uzbudljivim podvodnim avanturama, roditelji se mogu opustiti uz masažu ili tretmane u novom Acquapura SPA.

Evo i par slika koje pokazuju taj novi koncept…