Made by parents. Upoznajte ‘domaći’ brend Stribbo i njihovu Dolu

Stribbo je ovih dana predstavio novu kolekciju Dola koja je namijenjena djeci od 2 do 8 godina, a dizajnirali su je hrvatski dizajneri Studio Ru:t

Kada čovjek dobije dijete svijet se odjednom promijeni. Oni kreativniji tada odluče da za svoje dijete nešto naprave i proizvedu, a oni još poduzetniji shvate da je to prilika da pokrenu biznis i naprave proizvode koji nedostaju na tržištu.

U tu najpoduzetniju skupinu spada Irfan Redžović koji je nakon što je postao roditelj pokrenuo brend Stribbo. Stribbo je proizvođač ekološkog, održivog i prirodnog namještaja koji je zdrav za korištenje te kojega vole i veliki i mali. Stribbo se proizvodi u Bosni i Hercegovini, a prodaje diljem regije i zemalja EU.

Krevetići, prematalice, ormari, police, vješalice… Stribbo je tijekom godina razvio velik broj proizvoda za djecu, a ovih dana predstavili su novu kolekciju Dola koja je namijenjena djeci od 2 do 8 godina.

– Željeli smo stvoriti dječji namještaj koji će izgledati elegantno i lako se uklopiti i u prostore koji nisu samo dječji. Ovaj stol možete koristiti u sobi vašeg djeteta ili drugim zajedničkim prostorima poput kuhinje, blagovaonice ili dnevnog boravka. Svojim jednostavnim i prirodnim dizajnom uklopit će se u svaki prostor i učiniti obrok, igru ili učenje vašeg djeteta radosnim – kaže Irfan, vlasnik Stribba dodajući kako su vrlo ponosni na Dolu jer su ponovno surađivali s hrvatskim dizajnerima, Studio Ru:t iz Zagreba koji ima i bosanskohercegovačke korijene.

Naime, Stribbo često surađuje s dizajnerima iz regije, a prvu kolekciju izradili su im Tihana Taraba, Ivana Pavić i Filip Despot iz Grupe, nekoliko proizvoda napravili su i Neisako odnosno zagrebački dizajneri Sanja i Neven Kovačić, poznati beogradski dizajneri Braća Burazeri, a najnoviju kolekciju Dola potpisuju Karla Paliska i Tvrtko Bojić iz Studio Ru:t.

Kolekcija se sastoji od stola, stolice i klupe. Prodaja bi trebala krenuti ovog proljeća, a u Zagrebu će biti dostupna u trgovini i online shopu Svijet beba.

– Bilo da vaše dijete treba prostor za igru, kreativnost ili učenje Dola će mu pružiti poticajno i udobno okruženje. Inspirirana prirodom, stolica Dola savršeno će se prilagoditi svakoj prostoriji tako da ne definira prostor, već ga inspirira. Dostupna je u raznim bojama, a treba reći da su svi naši materijali i boje ekološki, iz održivih izvora, ne sadrže štetne kemikalije i da su apsolutno sigurni za bebe i malu djecu – kaže Irfan.

Upoznajte Dolu…