Zašto je bijela boja najbolja za apartmane?

Izašao je najnoviji katalog Lesnine „Svijet apartmana“. Evo par savjeta za opremanje

Opremanje apartmana, bilo na moru, planinama ili u urbanim središtima, nikada nije jednostavan zadatak. Kako opremiti prostor u kojem će se gosti osjećati istovremeno ugodno i posebno s daškom glamura koji će pretvoriti njihov odmor u nezaboravno iskustvo? Ključ se krije u znanju i iskustvu, a stručnjaci iz Lesnine napravili su katalog „Svijet apartmana“ kako bi iznajmljivačima ovaj proces učiniti manje stresnim.

Evo nekoliko njihovih savjeta:

  • Dobar san definitivno je nešto zbog čega će se svaki gost iznova vraćati. Kao što i sami znamo, kada smo na odmoru ili putovanju apartman je prije svega mjesto gdje se moramo dobro naspavati. Upravo zato od velike je važnosti gostima osigurati što mirniji san. To podrazumijeva kvalitetan madrac, jastuk, lagani poplun za ljetni povjetarac i naravno ugodnu posteljinu. Kad smo kod posteljine, najjednostavnije je odabrati bijelu satensku posteljinu koja se može prati i peglati na visokim temperaturama. Preporuka je da su jastuci s poliesterskim punjenjem jer je ono antialergijsko, ne privlači grinje te moguće ga je jednostavno prati u perilci. Svakako je za dobrobit gostiju, ali i iznajmljivača, koristiti zaštitne jastučnice te zaštite za madrac te birati perive materijale kako bi održali svježinu i čistoću.

  • Kupaonica je zasigurno prostorija koja će ostaviti najupečatljiviji dojam o apartmanu. Shodno tome, neophodno ju je opremiti vrhunskim detaljima koji će ostaviti dojam prave male spa zone. Lijep i elegantan izgled kupaonice lako se postiže usklađivanjem boja tekstila s kupaonskim priborom kao primjerice kupaonski tepih i kupaonske čaše. Važno je opremiti kupaonicu kvalitetnim ručnicima od 100% pamuka u raznim dimenzijama i kupaonskim ogrtačem koji će u gostima probuditi osjećaj ugode i zadovoljstva.

  • Nije nužno naglašavati koliko su detalji ključni elementi pri uređivanju, upravo su detalji zaslužni za stvaranje cjelokupne slike o apartmanu. Detaljima određujemo ton i atmosferu za koju želimo da prevladava u prostoriji. Od dekorativnih jastučića, ogledala i slika, raznih dekoracija pa sve do kuhinjskih krpa, oplemenjivanjem apartmana manjim ili većim detaljima apartman pretvaramo u oazu odmora.