Kvalitetno, dugotrajno, a moderno? Noviteti iz Spin Valisa

U požeškoj tvrtki koja slavi 68 godina znaju se našaliti da je mana njihovog namještaja što traje predugo – jednom kupljen, godinama ispunjava svoju funkciju. No, nedavno su u Koelnu predstavili novitete s kojima su zakoračali u nešto modernije

Na Dblogu sam već pisala o Spin Valisu, hrvatskom proizvođaču namještaja od drvenog masiva. O njihovoj 68 godina dugoj tradiciji i izvoznoj orijentaciji, o slavonskom hrastu i kvaliteti. Ako ste odrasli u Slavoniji, vjerojatno ste se u domovima prijatelja, rodbine ili susjeda mogli susresti s njihovim klasičnim komadom namještaja. Možda ste i sami kupnjom njihovog namještaja u svoj dom unijeli komad slavonskog hrasta ili bukve. A onda su se ti komadi godinama zadržali u toplini slavonskog doma, odolijevajući zubu vremena.

U Spin Valisu se znaju našaliti da je mana njihovog namještaja što traje predugo – jednom kupljen, godinama ispunjava svoju funkciju. Čak i kada pogled na njega dosadi, nemate razlog promijeniti ga. I to je slika o Spin Valisu koju imaju oni koji ih prate od početka: tradicionalno i kvalitetno.

No, koliko je danas masivno uistinu moderno i poželjno?

– Pojam tradicionalno koji se veže uz naše proizvode može biti uteg. Unatoč neospornoj kvaliteti, istina je da nas ponekad smatraju previše klasičnima – priznaju u Spin Valisu, ali dodaju da su sumnje u aktualnost asortimana neopravdane. Ističu kako im je razvoj novih proizvoda primarna aktivnost, istražuju tehnike proizvodnje koje do sada nisu primjenjivali, pronalaze atraktivne i otporne materijale za ojastučene elemente, a površinu drveta obrađuju u skladu s ekološkim standardima. Ponosni su što proizvode 100 % ekološki proizvod. I 100 % hrvatski proizvod.

A na tržištu zapadne Europe se, unatoč sezonskim trendovima, potražnja pretežno svodi na baš takve dugotrajne i masivne elemente namještaja. Slavonski hrast i masivnost izrade ono su što hrvatsku drvnu industriju čini konkurentnom u izvozu. Spin Valis je i ovog siječnja, pred 150.000 posjetitelja iz 145 zemalja, predstavio novitete svoje ponude na sajmu IMM u Koelnu, jednom od najvažnijih svjetskih događaja drvne industrije. U Spin Valisu ističu zadovoljstvo uspješnim ovogodišnjim nastupom koji je donio vrijedne informacije o potrebama kupaca, u skladu s kojima razvijaju daljnju ponudu.

Pogledajmo novitete iz požeške tvornice!

Na sajmu su predstavljene dosadašnje uspješnice, primjerice blagovaonski stol Wallis. Ako ste do sada birali generičke blagovaoničke stolove iz ponude velikih salona, uzimajući dimenzije i boju kao jedine kriterije uklapanja budućeg stola u prostor, Spin Valis nudi drugačije iskustvo. Odabirom Wallisa kriteriji se šire i svatko postaje autor svog blagovaonskog stola. Osim boje i dimenzije, stolu birate završnu obradu u ulju ili laku, rub ploče (prirodni, ravni ili kosi) i izgled metalnog donožja (oblik A, X, U ili Omega).

Predstavljeni su i komadi namještaja koji će tek postati dio stalnog asortimana, ali većinu njih karakterizira mogućnost odabira obilježja proizvoda. Kao kod Wallisa, i stol Europa nudi varijacije i mnogobrojne kombinacije. Zašto ne kombinirati različite boje drvenog donožja i ploče?

Kombinacija metalnog donožja i hrastove ploče je primijenjena i kod blagovaonskih stolića Nevada…

…a ista kombinacija može biti opcija i kod polufotelje Tia i stolice Cross.

Proizvodi ovog proizvođača se uvijek mogu opisati pojmovima kvalitetno i dugotrajno. Moderno? Prosudite sami.

PROMO