Gazirana voda iz pipe s kojom odmah možete raditi koktele

Filtrirana, bez kamenca, ohlađena, sa ili bez mjehurića. Grohe Blue kuhinjska mješalica oduševila arhitekte na Danima arhitekture u Sarajevu

Zamisli da iz otvoriš slavinu, a iz nje ti curi vruća voda za Nescafe ili čaj ili ohlađena blago gazirana voda idealna za Aperol Spritz? A što kažeš da odmah tu istu vodu možeš uliti u peglu, kuhalo za vodu i kafe aparat bez da ti se više ikada skupi kamenac koji uništava sve kućanske aparate?

Fantastično. No, zapravo to je realnost i dostupna tehnologija koju je patentirao Grohe u sklopu njihovih inovativnih Red i Blue Proffesional mješalica. Naime, to su zapravo sustavi miješanja vode koji rade kao normalne mješalice, ali imaju i dodatnu opciju vrlo hladne, filtrirane, gazirane vode, u slučaju Grohe Bluea i vruće vode bez kamenca koja je idealna za pripremu čaja ili kave u varijanti Grohe red miješalica.

Kako to izgleda u praksi?

Vrlo dojmljivo. Naime, upravo je štand s Grohe Blue miješalicom, bio je jedna od glavnih atrakcija partyja povodom Dana arhitekture u Sarajevu, na kojemu je Grohe upriličio gala event gala event za arhitekte, na kojem su predstavljeni noviteti, inteligentne tehnologije i inovacije iz te renomirane njemačke tvrtke.

– Dani arhitekture idealna su poveznica u edukaciji i prezentaciji noviteta između struke i budućih naraštaja arhitekata. To je vrlo bitno jer potrošači iz temelja mijenjaju način na koji definiraju i koriste svoj životni prostor. Danas, više nego ikada, inovacije i dizajn proizvoda ovise o razumijevanju tih trendova jer su potrošači skloni odabiru integriranih rješenja za pojedine proizvode – istaknula je Martina Džoja Barišić, marketing manadžerica iz Grohea za područje jugoistočne Europe.

Gala večera naziva „Shaping The Future of Water“ imala je za cilj prikazati nove Grohe tehnologije i prozvode, među kojima je posebnu pozornost plijenila već spomenuta Grohe Blue Professional kuhinjska miješalica, linija Essence, novouvedena i prva keramička linija GROHE koja uključuje cjelokupan asortiman, od umivaonika i WC-a do samostojećih kadi te odvažna i redizajnirana Atrio kolekcija keramike koja nudi arhitektima, dizajnerima i kupcima mogućnost stvaranja vlastitih individualnih slavina.

U ovoj kolekciji kupci mogu birati između deset boja i mogućnosti završne obrade i tipova ručki, a koje pritom mogu biti opremljene različitim dodacima kao što su crno-bijeli mramor ili crno-bijelo staklo.

Dizajnom se iznimno ističe i GROHE PLUS asortiman modernih slavina. Osvježavajuće drugačiji ovaj inovativni asortiman jedinstvenih slavina nudi novu razinu ergonomske udobnosti i praktičnih funkcija. GROHE PLUS asortiman uključuje neke slavine s LED prikazom temperature, tako da korisnici uvijek znaju kada će voda biti prave temperature.

Evo još par fotografija iz Sarajeva…