Kućica na stablu u blizini Karlovca. Stress free

Vodim vas u Treehouse, kućicu u netaknutoj prirodi između Mrežnice i Korane, pravi robinzonski raj, u kojoj smo mi imali D piknik

Kućice na stablu posebno su iskustvo. Mjesto u kojem se ostvaruju neki djetinji snovi. Priroda, doza avanturizma i zabave, nezaboravna buđenja uz cvrkut ptica, neprocjenjivi zalasci sunca iz neke druge, ptičje perspektive. U Hrvatskoj ih koliko mi je poznato nemamo puno, možda tek jedna… ali negdje u blizini Zagreba, nema – do sada.

Borko Vukosav

Danas vas vodim u Treehouse Resnice, čudnovato mjesto u blizini Duga Rese, sat vremena od Zagreba, mjesto u kojem smo mi radile D piknik i sasvim slučajno bile prve gošće.

Borko Vukosav

Imanje se nalazi na osami, ogromno je, nekoliko hektara čistog zelenila, a oko njega šumarci, brežuljci, dvije predivne rijeke – Mrežnica i Korana.

Borko Vukosav

Mir, tišina, čist zrak, zelenilo sa svih strana, cvrkut ptica… prava istinska priroda, uistinu totalni detox. A pravo osvježenje su i njeni vlasnici Vlatka i Tihomir koji upravo sanjaju svoj san.

Borko Vukosav

– Dugo sam radio vani, od Italije do Japana, i odlučio sam se vratiti i napraviti si ugodnu, radnu “penziju”. Kupio sam nekoliko hektara zemlje na ovom pitoresknom brežuljku uz dvije najljepše rijeke idealne za kupanje, ribolov, kanu i kayaking i krenuo u veliki pothvat – gradnju imanja Resnice. Prvu godinu samo sam raščišćavao teren jer je bio jako obrasao i zapušten, a iduće godine sam krenuo u izgradnju kuće i to posve sam sa svojim prijateljima – ispričao je Tihomir, vlasnik Treehousea Resnice koja upravo ovih dana dočekuje prve goste.

Borko Vukosav

A što vam nudi?

Borko Vukosav

Pravo robinzonsko iskustvo za fine ljude koji ipak žele komoditet. U kućici su četiri ležaja, blagovaonica, dnevni boravak, pisaći stol sa savršenim pogledom, velika prostrana terasa na kojoj možete boraviti tijekom cijelog dana i večeri. Kuhinja je vani, poseban objekt u kojem možete i roštiljati na natkrivenom prostoru, a poseban objekt je i kupaona s tušem i dva wc-a i umivaonikom na otvorenom.

Borko Vukosav

Možda ste previdjeli, ali ovdje je uistinu riječ o robinzonskom turizmu, dakle nema ni struje ni vode. Ipak, nećete biti kao na pustom otoku, vodu imaju uz pomoć skupljanja kišnice, rasvjeta je solarna, a u planu je i mali solarni kolektor s kojim će se moći napuniti mobitel…

Borko Vukosav

Da, ovo mjesto je zamišljeno kao stress free zona, dakle bez mobitela, telefona, laptopa, nerviranja… Samo knjiga, odmaranje, šetnje po prirodi, vožnja quadovima, bicikl, jahanje, kupanje, kanu na Mrežnici…

Borko Vukosav

– U planu nam je još stotinu stvari, ovo je sve toliko veliko da se može razvijati dugi niz godina… To i planiram, ipak ovo je moja radna “penzija” i moj dugosanjani san – priča Tihomir, inače tata 8-mjesečne bebice. Uživajte ljudi i sretno!

Borko Vukosav

I ako tražite mjesto za savršen odmor, vikend, proslavu, piknik… moje preporuke, pogledajte kako je nama bilo u Treehouse Resnice.