Kako izgledaju vile koje iznajmljuju u Hrvatskoj svjetske zvijezde?

Kylie Minogue ovih je dana boravila u Rovinju u raskošnoj modernoj vili. To je bio dobar povod da zavirimo u interijer i popričamo sa stručnjacima o iznajmljivanju vila posebnim gostima

Vijest koju ste sigurno uhvatili na brojnim portalima je da je pjevačica Kylie Minogue boravila u Hrvatskoj. Poznata pjevačica koju mnogi znaju pod nadimkom džepna Venera odabrala je vilu u središtu Rovinja. Kuća ima bazen, četiri sobe i četiri kupaonice, kuhinju, dnevni boravak s kaminom i pogledom na bazen, vinoteku, media room, saunu. Kuća je potpuno novouređena i nova, suvremenog je izgleda i nosi internacionalni naziv Villa Mademoiselle.

Villa Mademoiselle, Rovinj / BOOKING.com

Kao što ste mogli pročitati u Večernjem listu, projektirao ju je arhitekt Zoran Glivarec, a interijer i okoliš osmislili su i opremili arhitekti iz Iqon Studija.

Vila nosi naziv po slavnom Chanelovom parfemu Mademoiselle jer je želja vlasnika bila da je baš poput prave Coco Chanel – elegantna, bezvremenska, luksuzna, dizajnerska. Mies van der Rohe, Philippe Starck, Patricia Urquiola, samo su neki od dizajnera čiji se prepoznatljivi komadi namještaja i rasvjete nalaze u vili…

Villa Mademoiselle, Rovinj / BOOKING.com

No, sada dolazimo do onog zanimljivog, što je to uopće luksuz? Odnosno kakve kuće iznajmljuju svjetski celebrityiji?

– To su kuće koje im prvenstveno omogućavaju komfor na koji su navikli i visoku dozu privatnosti. Naravno, nije svaka zvijezda ista, kao što isti stil uređenja neće privući svakoga, no uglavnom su to luksuzne kuće internacionalnog stila. Obično su to samostojeće vile s velikim staklenim stijenama, bazenima, saunom, wellnesom, teretanom, vinotekom… lijepom velikom okućnicom. Što se tiče stila uređenja, najčešće preferiraju moderniji stil, možda malo “raskošniji”. Obično su to prostori s mnoštvo ogledala, impresivnom rasvjetom, prepoznatljivim komadima dizajnerskog namještaja. Dakle, nešto što je njima poznato i uobičajeno – objašnjava naš sugovornik te dodaje da vlasnici obično dobivaju posebne ugovore o privatnosti i zabranu iznošenja bilo kakvih detalja o boravku celebrity gostiju.

Villa Mademoiselle, Rovinj / BOOKING.com

– Oni obično dolaze kratko na lokaciju, a bookiraju dulji period. Istra je relativno česta destinacija zvijezda i bogataša. Često se zezamo da nitko ne zna tko sve spava po tim našim brdima. No, osim zvijezda Istra je često i domaćin stranih produkcija koji ondje snimaju razne emisije i reality showove. Primjerice mi u Istri imali smo po zimi nekoliko produkcijskih kuća iz Danske i Nizozemske koje su snimale razne reality showove. Njima je tu odlična klima i povoljne cijene. Oni dolaze sa svim svojim stvarima i kompletnim timom. Oni maknu apsolutno sav namještaj iz kuće, preliče ju, stave svoj namještaj i kuću prilagode sebi. Na kraju kada je sve gotovo, vrate sve u prvobitno stanje i plate bilo kakvo oštećenje – kaže naš sugovornik, iskusni iznajmljivač koji kaže da su kuće po Istri česta lokacija i za snimanje raznih reklama i editorijala.

Villa Mademoiselle, Rovinj / BOOKING.com

Btw i moj tim je izvan sezone često snimao razne projekte i reklame po raznim vilama u Istri (evo par linkova). I za kraj pokazujemo vam galeriju slika Ville Mademoiselle koju možete razgledati na Booking.comu (za otvaranje fotogalerije s 30 slika kliknite na sliku ispod).

Wordpress Gallery Plugin Free