Kuća koja je osvojila srce mog najdražeg tima

Listam novi broj magazina Kreativni dom i osjećam kako mi srce brže kuca. Ispričat ću vam sve o tom vikendu kada smo snimali ovaj broj Lesnininog magazina

Behind the scenes. Takve priče najviše volim pisati. Evo jedne. Dogovaramo se za snimanje magazina Kreativni dom, Lesnininog magazina koji izlazi dvaput godišnje i kojega stvaram zajedno s vrijednim timom iz Nišnih medijskih sadržaja i Lesnine.

Andrea i ja dogovaramo se oko lokacije na kojoj ćemo snimati editorijal. Želimo nešto atraktivno, lijepo, s divnom okućnicom, bazenom, moderno, ali opet tradicionalno…

Na pamet mi odmah pada jedna kuća – villa Marko u Taru koju baš jako želim posjetiti, a nikako da stignem…

Naime, riječ je o kući za odmor koju je stilizirala i uredila Ivana Tomas, supruga nogometnog reprezentativca i trenera Stjepana Tomasa. Ivana je s velikom je ljubavlju i pažnjom dekorirala ovu kuću, a o predivnom vrtu i divnoj okućnici  sa zanimanjem sam čitala jesenas u magazinu Gloria Dom, čija sam također urednica.

Dugo već želim posjetiti tu kuću, a onda bojažljivo šaljem dva maila. Jedan za Ivanu da odobri snimanje editorijala u njihovoj kući, a drugi za Lesninu da odobre prikupljanje robe iz svih dijelova Hrvatske i da kamioni s vrtnim namještajem, sofama, stolicama, ležaljkama, komodama… svi dođu u Tar.

Ne možete ni zamisliti kako je to puno stvari i koliko šokantno izgleda kada se sve te stotine artikala krenu odmotavati i izvlačiti iz kutija i pripremati za snimanje…

No, stoput sam se uvjerila u to – kad se čovjek uistinu potrudi sve se odjednom može.

Preskočit ću dane logistike i organizacije i beskrajno zahvaliti na trudu svim ljudima koji su omogućili da ovaj naš “proljetni san” postane stvaran i skočiti na ono bitno – dan kada stižemo u Tar.

Gps nas zeza, ali bez sumnje, odmah prepoznajemo kuću… Divna ograda, neobično zelenilo, zanimljivi lusteri na terasi – to je to, bez sumnje.

Parkiramo se i već na prvi pogled zaljubljujemo u vilu. Divna okućnica, veliki bazen, lijepa kuća, predivan interijer…

Prvo što izgovaram je: “Ova kuća je napravljena s ljubavlju. Ljepša je stoput uživo, nego na slikama”. Na slikama ne možeš doživjeti taj miris, toplinu, ugođaj, brigu o detaljima…”

Svaka, ali svaka sitnica u njoj je pomno birana. Od bešteka, posuđa, čaša, jastučića, zelenila, umjetnina… do knjiga u knjižnici.

Svaki, ali svaki detalj je na svom mjestu.

Dolaze i moje cure –  Andrea, Lana, Sanja, Maja, Tamara i Simona i sve ponavljamo isto – ovo treba doživjeti.

Naime, kuće za odmor, kao i apartmani, često izgledaju atraktivnije na slikama nego u stvarnosti, a ne zaboravimo i da se mnoge kuće, koje bi trebale biti “tvornice novca”, opremaju uz rečenicu “ma to je za turiste”, što prešutno znači sve što se ne vidi – nije važno.

Ova kuća rađena je s potpuno drugom emocijom. Tu je napravljeno sve da biste uživali – čisti hedonizam. No, baš zbog toga na nama je bio još teži zadatak: kako ovakvu kuću napraviti još zanimljivijom?

Neću puno otkrivati, nego vas pozvati da provjerite jesmo li uspjeli u novom broju magazina Kreativni dom.

Wordpress Gallery Plugin Free

I još jedanput hvala svima koji su sudjelovali u ovom našem, iz ove perspektive potpuno nestvarnom, proljetnom hedonističkom snu.

A sada uživajte u velikoj fotogaleriji hedonističke Ville Marko koju ćete na stranicama za iznajmljivanje naći pod imenom Villa Mark.

Wordpress Gallery Plugin Free