Magazin Kreativni dom – behind the scenes

Izašao je Kreativni dom, Lesninin magazin koji na 116 stranica daje inspiraciju kako ljepše i funkcionalnije opremiti svoj dom. Evo kako smo ga stvarali

Zamislite da možete uzeti iz dućana što god poželite i to unijeti u najljepšu kuću koju ste sami izabrali. I da sve to možete posložiti kako god vam paše. I to surađujući sa super fotografima, grafičarima, suradnicima i izvrsnim timom u uredništvu i redakciji. E ja sam jedna od tih sretnica. Tako stvaramo editorijal za magazin Kreativni dom, magazin kojemu se uvijek posebno veselim i kojeg cijeli tim iz broja u broj radi s posebnim guštom.

Prije behind the scenes crtica sa stvaranja magazina i otkrivanja gdje se snimao magazin, donosim vam par podataka.

Kreativni dom je najtiražniji magazin za opremanje doma u Hrvatskoj i izdaje ga Lesnina kao svoj in-house magazin za inspiraciju i opremanje doma.

Kreativni dom puno je više od kataloga s lijepim slikama namještaja i ambijenata, to je magazin koji vam donosi savjete i trikove za uređenje doma, inspirira vas kako opremiti i dekorirati svoj životni prostor te kako istovremeno živjeti ugodnije.

Magazin Kreativni dom možete besplatno preuzeti u svim Lesninim centrima diljem Hrvatske ili ga pogledati online na ovom linku, a novi broj donosi uvijek aktualnu temu – opremanje apartmana i kuće za odmor. Uvijek aktualna tema je i vrtni namještaj, kao i trendovi u kuhinjama, rasvjeti, uređenju dnevnih boravaka, hodnika, soba te svih kutaka u domu. Otkrit ćete i sjajne komode i detalje koji će podići svaki prostor, a ususret vrtnim zabavama pronaći ćete mnoštvo čaša i posuđa te zanimljive i inspirativne recepte s kojima ćete razveseliti vaše goste.

No, vratimo se na ono što sam obećala – behind the scenes. Preskočit ću sve sastanke i dogovore, brainstormanje, obilaske, biranje artikala, pakiranje u kamione…

Idemo na najzabavniji trenutak – onaj kada stižu Lesninini žuti kamioni prepuni divnih stvari.

Za snimanje glavnog editorijala ovog puta odabrali smo Villu Blaženi Miroslav Bulešić u blizini Vižinade. Srdačni domaćini, divna priroda i šarmantna kuća s predivnom okućnicom i bazenom… No, nema vremena za odmor.

Mičemo i spremamo sve što je u kući, a potom unosimo stvari iz kamiona i stvaramo setove…

Ovaj put iz pulske i riječke Lesnine stigao nam je rekordni broj kamiona s namještajem… a svako otvaranje kutija posebno je veselje i divljenje raspakiranim stvarima.

“Gle kako je ovo divno!”, “Ovo je savršeno.”, “Pazi na ovo, to je stakleno.”, “Koja je cijena ovog? …moram si to nabaviti.”, “Gdje da ovo stavim?”, “Ajme što je ovo fora!” – otprilike tako zvuče naši razgovori dok odmatamo kutije i slažemo scene za snimanje…

Nakon par sati odmatanja i slaganja setova za snimanje, stiže fotograf i prolazimo fotogenične kadrove… Kada je sve dogovoreno odmah krećemo sa snimanjem, slaganjem, preslagivanjem, raspremanjem… i tako otprilike 3 dana od jutra do mraka, cijelo vrijeme s ogromnim osmjehom na licu.

Evo i krajnjeg rezultata. Provjerite kako smo Vilu Blaženi Miroslav Bulešić (link na kuću) pretvorili u kuću za odmor s kompletnim asortimanom iz Lesnine.

Evo linka na PDF magazina – od 24. do 39. stranice pronaći ćete kako smo prenamijenili interijer vile u kuću za odmor s Lesnina potpisom, a od 50. do 71. stranice pogledajte kako smo u eksterijeru vile složili razne setove za opuštanje.

I za kraj, evo još par fotki sa snimanja… i veliko hvala svim suradnicima i kolegama.