Kada kamen pustimo da ispriča svoju priču…

Vodimo vas u apartman u Vrsaru kojega su uređivale Vesna Janko Finderle i Ekatarina Chumak Zhun iz studija Home&Co

Kako od mana napraviti prednost? Vječno je pitanje s kojim se susreću dizajneri i arhitekti, a oni najbolji, uistinu i znaju kako mane iskoristiti u svoju korist i s njima stvoriti wow efekt.

Danas vam pokazujem jedan takav apartman.

Saša Halambek

Da ste prije godinu dana ušli u ovaj prostor većina bi rekla: “Premalo, pretamno, prenisko, u prizemlju… nema šanse da ovo bude divan apartman. I onaj kameni zid treba preknaufati.”

No, nasreću – to nisu rekle dizajnerice iz studija Home&Co, nego su u prostoru vidjele velik potencijal, a posebice u tom kamenom zidu oko kojeg su odlučile isplesti cijelu priču.

– Prostor se nalazi u prizemlju i prije uređenja činio se dosta taman, tako da smo od početka znali da treba ići na svijetle tonove, mnoštvo rasvjete i prozračan dizajn. Jedan zid bio je od kamena i odlučile smo da on postane nit vodilja jer smo znale da će on dati osobnost i prepoznatljivost apartmanu. Zadržale smo najočuvaniji dio tog zida, zaštitili i restaurirali, a ostatak je obučen u knauf te je integrirana rasvjeta, kako bi ambijentalno naglasio predivan kamen – objasnila je Vesna Janko Finderle, dodajući kako se bjelina kamena izvrsno uklopila u njihovu ideju o off white apartmanu i skandinavskom dizajnu.

Saša Halambek

– Apartman se nalazi u prizemlju te ukazuje na potrebu svijetlih tonova i jače rasvjete. Keramika u prostoru je paleta off white tonova decentnih tekstura i dezena. Akcent u prostoru je definitivno kameni zid i okrugli blagovaonski stol u boji drva. Kuhinja je ravnih linija nježnih, prljavo bijelih tonova, a ugođaju smirenosti i topline doprinosi i tv komoda u od drva – objasnila je dizajnerica Ekatarina Chumak Zhun iz studija Home&Co.

Čak i spavaća soba ima svoj akcent kutak, a to je svakako osvjetljena niša u zidu, iznad uzglavlja kreveta.

Saša Halambek

U kupaonici se proteže identična keramika, kako bi prostor bio jednostavan i decentan, sa crnim detaljima koji se ponavljaju u cijelom apartmanu.

Keramika je Florim La Roche u dvije nijanse, rasvjeta je Nowodworski, a dobavljači Špina, Casa IN, Kave Home, Jysk.

Saša Halambek

– Kapacitet apartmana je prvenstveno za dvoje ljudi uz opciju izvlačne sofe u dnevnom boravku za djecu. Apartman je zamišljen da gostima pruži udobnost, mir, ugodu i zato smo išli na jednostavan i funkcionalan dizajn – objasnila je vlasnica apartmana Martina Šverko koja je uređenje s punim povjerenjem prepustila profesionalcima.

Uživajte u slikama Saše Halambeka.