Kad se spoji umjetnost i IT svijet. Idemo u zagrebačku Tactu

Dugo nismo vidjeli ovako dobre ilustracije. Bravo Zoran Skorić i Studio Libra

Što mislite kako bi izgledao ured u kojem su na jednom mjestu radovi Dalija, Kandinskog, Mondrijana, Muncha, Van Gogha, Warhola i ostalih slikarskih velikana? Genijalno. Baš kao i što izgledaju svi ti radovi kada se susretnu s IT industrijom.

MARKO KNEŽEVIĆ

Naime, prije no što vam ispričam priču o ovom zagrebačkom uredu softverske tvrtke Tacta, evo nekoliko highlighta…

MARKO KNEŽEVIĆ

Pogledajte kako izgleda Dalijevo  djelo “The  Persistence  of Memory” iz perspektive jednog softver developera gdje se tope matične ploče i stari monitori umjesto satova? Kako izgleda Kandinsky koji igra playstation, Munchov Vrisak kad vam se prolije kava po tipkovnici? Zavirite u Van Goghovu zvjezdanu noć na čijem su nebu zasjali TACTA logići, Warhol koji je oživio zonu za printanje.

MARKO KNEŽEVIĆ

Upoznajte kubističke prikaze svakodnevnih saveznika programera – miša, tipkovnica i monitora te u uredu direktora pozorno pogledajte djelo Nighthawks. Programeri ne cugaju za šankom, nego programiraju za svojim laptopima…

MARKO KNEŽEVIĆ

Čak su i odlasci na toalet inspirirani umjetnošću, pa je tako veliki klasik „American gothic“ redizajniran s duhovitim donjim dijelom slike koje krase ulazna vrata muškog i ženskog WC-a.

MARKO KNEŽEVIĆ

Fantastično. Bravo ljudi. Teško je odlučiti se koja je ilustracija bolja.

Za ilustracije i dizajn interijera zaslužan je Studio Libra te grafički dizajner Zoran Skorić koji je osmislio čak 12 personaliziranih ilustracija zidova koje spajaju velike umjetničke klasike i IT svijet.

MARKO KNEŽEVIĆ

– Postojeći zagrebački uredi prostrani su i prepuni dnevnog svjetla te funkcionalno su bili zadovoljavajući, no nedostajala im je živost i karakter. S obzirom da su bili vizualno monotoni i sivi, naš zadatak je bio prvenstveno udahnuti im karakter. Osim vizualne prepoznatljivosti trebalo je riješiti još pokoji funkcionalni izazov – objasnila je Kristina iz Studija Libra, dodajući kako su za klijenta izradili vizualno rješenje, prijedlog dizajna interijera, odabir namještaja, dizajn namještaja po mjeri, hortikulturu uredskog prostora, nadzor, opremanje…

MARKO KNEŽEVIĆ

– Znali smo da je mlada i dinamična ekipa iz Tacta-e vrlo povezana i sve rade kao tim, te  smo im zato kreirali Chill zonu koja je mjesto druženja, predaha, proslava rođendana i velikih zajedničkih uspjeha. Osim tapete, za tu priliku je po narudžbi dizajnirana i izrađena rasvjeta s natpisom Chill – objašnjava Kristina, dodajući kako su osim tapeta i namještaja, veliku promjenu unijele i biljke.

MARKO KNEŽEVIĆ

– Zelenilo je prostor pretvorilo u pravu malu zelenu džunglu te istovremeno poboljšalo kvalitetu zraka, raspoloženje i produktivnost. Naime, prema istraživanjima biljke podižu produktivnost u radnim prostorima za čak 15 posto – kažu u Studio Libra.

Uživajte u fotkama i proučavanju ilustracija.