Jeste li za bundicu? Vodim vas u Orange Point

Ponovno je zahladilo i ovih dana mi se čini kao da nam dolazi jesen, a ne ljeto… Vodim vas u jedan ženstveni butik kojega je uređivala dizajnerica Vlatka Leskovar

Sjedim u sandalama s ledenim nogama. Najradije bih si zagrnula bundicu. Kalendarski nam je prije par dana počelo ljeto, meni se čini kao da je započela jesen, a suprug mi kaže da je u Kaprunu pao snijeg.

Zato vam danas pokazujem jedan divan butik u kojem možete kupiti bundice. Šalim se, ali samo djelomično. Naime, danas vas vodim u jedan divan prostor kojega smo snimali prije par mjeseci netom nakon otvaranja, a uređivala ga je mlada produkt dizajnerica Vlatka Leskovar.

SREĆKO RUNDIĆ

Vlatka pripada novoj generaciji dizajnera, onih koji grizu, aktivni su, izlažu, predlažu i u svemu vide neku priliku… Iza sebe već ima bogato iskustvo rada kao kreativna direktorica u agenciji Brigada, a nedavno je otvorila svoj studio Leskovar u kojem se bavi uređenjem interijera, ali i sa svojom prvom ljubavi, a to je produkt dizajn.

SREĆKO RUNDIĆ

Sigurno ste nedavno vidjeli njezinu lampu koja nalikuje na mjesec koju je izlagala na Zagreb Design Weeku.

No, danas vas vodim u jedan butik kojega je nedavno uređivala, a nalazi se u Masarykovoj ulici, nedaleko od Le Mike o kojoj sam vam nedavno pisala.

SREĆKO RUNDIĆ

– Zadatak je bio napraviti elegantni butik talijanske visoke mode, ali i pokazati što više stvari, s obzirom na njihovu bogatu ponudu. S puno štendera i vješalica uvijek riskirate da prostor psihološki izgleda kao skladište, a ne kao fini butik. Zato je ispred mene i moje suradnice Ane Mažuran bio izazovni zadatak jer je sve to trebalo smisliti i unutar razumnog budžeta. Zato sam zonirala prostor i podjelila ga u nekoliko cjelina, a puno stvari osmišljeno je i dizajnirano upravo za ovaj butik – objasnila je Vlatka.

SREĆKO RUNDIĆ

Za ovaj prostor napravili smo sistem vješalica i polica te pomične multifunkcionalne kubuse koje mogu koristiti na razne načine, ovisno o potrebi. Kubusi su premazani rose-gold premazom i uistinu izgledaju atraktivno i prostoru daju željenu glamuroznost, kao i bordo “kazališni” zastori kod garderoba.

SREĆKO RUNDIĆ

– Garderoba mora biti prostrana i luksuzna, zato smo u nju stavili baršun i velika ogledala s bakrenim rubom – objasnila je dizajnerica, dodavši kako se odlučila da light motiv uređenja bude bakreni i mramorni uzorci, kombinirani s puno bijele boje koja sve to umiruje i daje prostoru jednostavnost.

SREĆKO RUNDIĆ

Da ne duljim, pogledajte Orange Point.

A sad pogled na Vlatkinu lampu