Dom mora biti odraz naše osobnosti

Dom stilista Marka Grubnića pojavio se u internacionalnom izdanju Kare magazina, a upravo to nam je bio odličan povod da s Markom popričamo o uređenju interijera i stiliziranju

Dom puno govori o osobnosti vlasnika, njegovom karakteru, životnim stavovima, stvarima koje voli… Upravo sve to osjeća se i u domu stilista Marka Grubnića, čiji je dom nedavno objavljen u inozemnom izdanju Kare magazina koji često objavljuje priče s poznatim influencerima, stilistima, dizajnerima.

Marko Grubnić, stilist je brojnih poznatih celebrityja, a njegov prepoznatljiv stil koji odiše glamurom odražava se ne samo u njegovom radu i odijevanju, nego i u njegovom domu.

– Čim nešto ugledam, u glavi složim kombinaciju stvari koja će savršeno pristajati zajedno. Tako je i u interijerima. Kada sam uređivao dom, neke sam detalje kupio i prije velikih komada namještaja. Jednostavno znao sam gdje će stajati i kako ih iskombinirati za izgledaju efektno – kaže Marko Grubnić koji je veliki zaljubljenik u Kare namještaj i dekoracije.

– Kada su dekoracije za interijer u pitanju Kare je nenadmašan. Godina sam ljubitelj Karea i već jako dugo koristim njihov namještaj i dekoracije kako u profesionalnom smislu za snimanja, tako i privatno u interijeru. Upravo zbog toga me razveselila suradnja s Kareom jer u svom domu imam jako puno njihovih komada – kaže Marko Grubnić, dodajući kako je  jedan od upečatljivijih i njemu dražih komada u domu zlatni Kare coffee table.

– Sve se nekako odvija oko tog stola. Baš je centerpiece dnevnog boravka koji spaja estetiku i funkcionalnost – kaže Marko Grubnić, dodajući kako od Karea ima i jako puno vaza, posuda, ogledala, lampi, detalja…

Coffee table savršeno je stiliziran uz Markove omiljene knjige, magazine, mirisne svijeće, detalje, a kaže da on nije jedan od onih koji često rade promjene u interijeru.

– Vrlo rijetko mijenjam stvari u domu. Kad nešto stavim na svoje mjesto, onda je to to. Mijenjam samo cvijeće. Naime, veliki sam ljubitelj vaza i cvijeća, a s obzirom da se često ne stignem baviti time, imam ljude koji mi mijenjaju aranžmane i cvijeće – kaže Grubnić dodajući kako je njegov dom za njega nešto uistinu intimno i posebno.

– Dom je utočište. Dom je dom. I zato mislim da si ljudi svoj dom trebaju sami urediti i uživati u onome što ih ispunjava i veseli ih – objasnio je Grubnić.

Uživajte još malo u slikama Markova doma i divnim detaljima s karakterom i duhovitošću…