Da li je danas fora biti dizajner?

Ponekad mi se čini da se sve promijenilo i da su dizajn i manufaktura opet na cijeni. Upoznajte Deez Produkt, brend malih uporabnih predmeta od metala i drva

Obožavam ljeto i šetnju po malim galerijama u malim primorskim mjestima. U moru doslovnih suvenira i kiča, sve često se ističu galerije i koncept storeovi koji nude nešto drugo… nešto što nije made in China, nešto što je uporabno, simpatično, multifunkcionalno, nešto što ćemo s veseljem ponijeti doma…

Sanjin Kaštelan

Kada malo bolje razmislim, nevjerojatno je koliko se zapravo u zadnje vrijeme dogodilo tih pomaka.

Sanjin Kaštelan

Danas u centru Zagreba gotovo i ne možete naći na ružan, neugledan kafić ili restoran. Svi brinu o uređenju, dizajnu, shvaćaju koliko je to važno… I super je da je tako. I zato me osobno veseli svaki novi brend i novo nastojanje da se ponudi nešto zanimljivo, drugačije, autentično.

Sanjin Kaštelan

Jedan od tih novih brendova na tržištu, kojeg nisu pokrenule dizajnerice nego ljubiteljice dizajna, je Deez Produkt. Vlasnice Ivana Zovko i Maša Simetić svaki proizvod izrađuju u suradnji s produkt-dizajnericom Đenom Đonlagić.

Sanjin Kaštelan

Iz radionice Deez produkta do sada je izašlo tridesetak produkata. Riječ je o manjem namještaju i funkcionalnim detaljima za interijer pa se tako u Deez-ovoj ponudi mogu pronaći stolići Organic, koji ima dio za pohranu knjiga, časopisa i papira koji nam inače zauzimaju radnu plohu, i Color Me, podne i stolne lampe, zidni i stolni satovi, ogledala, zdjela za voće Hexa, stalci za vino, knjige, podmetači za čaše i daske za rezanje, a asortiman nastoje proširiti čim dobiju određenu ideju koja rezultira novim kreativnim uratkom.

Sanjin Kaštelan

– Deez Produkt je nastao kao rezultat naše strasti za dizajnom i potrebom da to podijelimo s drugima. Proizvode s Deez logom karakteriziraju jednostavnost forme i prirodni materijali, uglavnom drvo i metal. Oni pričaju priču o zemlji, ljepoti, kvaliteti, strasti, predanosti i odgovornosti, o svemu što “hrvatski proizvod” znači – objašnjavaju Ivana i Maša koje su jako ponosne na suradnju s domaćim proizvođačima koji za njih proizvode predmete i komade namještaja.

Sanjin Kaštelan

Evo, i njihovih radova…