Crveno, ali mirno i decentno. Idemo u Rijeku.

Arhitekti iz Studija Mapa vode nas u jedan ozbiljno-neozbiljan, kromatsko-monokromatski prostor. Ured s jasnim identitetom koji dugo ostaje u memoriji

Ako vam kažem da idemo u odvjetnički ured, mnogi će pomisliti na nešto ozbiljno, hladno i monokromatski. Ako kažem da je dominantna boja crvena – onda već postaje intrigantno. Idemo u Rijeku u odvjetnički ured u centru grada kojega su uredili arhitekti iz riječkog Studija Mapa.

Evo što oni sami kažu o ovom interijeru:

Uređenje interijera odvjetničkog ureda smještenog unutar moderne novogradnje u centru Rijeke projektirano je na način da se zadovolje želje klijenata za stvaranjem malo drugačijeg prostora koji je moderan i elegantan a ujedno s jasnim identitetom koji ostaje u memoriji posjetioca.

BOSNIĆ+DOROTIĆ

U tom smislu jedini odabir klijenata je nakon razmatranja koju boju koristiti u prostoru bila upotreba crvene boje u interijeru dok smo za sve ostale materijale i uzorke imali slobodu odabira. Odlučili smo se za minimalnu kombinaciju boja upravo kako bi se postigla ta memorija prostora koja ostaje – jasna i pročišćena, a ipak ne monokromatska.

BOSNIĆ+DOROTIĆ

Većina elemenata namještaja izrađena je po mjeri kako bi se osigurala kontrola cjelokupnog dizajna dok su kupljeni komadi visoke kvalitete i dizajna (Interstuhl radne stolice, Prostoria fotelje i stolice, žardinjere Pottery Pots, podovi Bolon i sl.)

BOSNIĆ+DOROTIĆ

Crvenom i crnom oblogom zidova i ormara formirani su volumeni koji skrivaju uredsku opremu i materijal odnosno pomoćne prostore (sanitarije, spremište i kuhinju). Oblogu ulaznog prostora u crnoj boji dodatno omekšava zelenilo pažljivo raspoređeno na zidu. Upravo to zelenilo i zavjese dodatno doprinose udobnosti prostora.

BOSNIĆ+DOROTIĆ

Svi uredi osim pomoćnih prostora međusobno su odvojeni staklenim stijenama kako bi se postigla što veća prostranost i povezanost ljudi koji zajedno borave i rade u njemu, dok je zavjesama omogućena podjela u trenucima koji to zahtjevaju. Zavjese su postavljene samo na unutarnje staklene stijene obzirom da su vanjske ostakljene stijene orijentirane na sjeverozapadnu i sjevernu stranu s postavljenim vertikalnih vanjskim brisolejima.

BOSNIĆ+DOROTIĆ

Postavom vinilne obloge poda u zakošenim linijima koje prate vanjski zid zgrade u kojoj je smješten prostor odvjetničkog ureda unesena je potrebna doza neozbiljnosti i kontrasta u odnosu na ravne linije u prostoru definirane rasporedom ureda i dizajnom namještaja.

BOSNIĆ+DOROTIĆ

Pažljivim promišljanjem o uređenju, između ozbiljnosti i udobnosti,  konačnim dizajnom cjelokupnog prostora osigurana je malo drugačija atmosfera od onih uobičajenih za odvjetnički ured, što su omogučili i sami klijenti poštujući ulogu arhitekta u oblikovanju samog prostora – naveli su arhitekti.

BOSNIĆ+DOROTIĆ

Što se nas tiče, čista petica. I za kraj, uživajte u još par fotografija.

BOSNIĆ+DOROTIĆ
BOSNIĆ+DOROTIĆ
BOSNIĆ+DOROTIĆ
BOSNIĆ+DOROTIĆ