Carstvo dviju blizanki srednjoškolki

Vodimo vas u potkrovlje obiteljske kuće koje je preuređeno u pravo tinejdžersko carstvo

Djeca tako brzo rastu. Prvih par godina misliš da nikad neće porasti, a onda se ni ne okreneš, a oni su već su veliki, samostalni, žele svoju slobodu i sobu daleko od roditelja.

Danas vam pokazujem jedan takav projekt.

SANJA BISTRIČIĆ

Etažu u potkrovlju obiteljske kuće koja je postala pravo žensko tinejdžersko carstvo.

– Kada su cure kretale u srednju školu poželjele su imati svaka svoju sobu i prostor za druženje s prijateljima. Kako žive u obiteljskoj kuću u kojoj je potkrovlje oduvijek bilo rezervirano za njihovu igru, trebalo je taj neuređeni roh bau prostor osmisliti i urediti. Zadatak je bio stvoriti svakoj curi posebnu sobu sa prostorom za učenje te zajednički dnevni boravak za druženje i gledanje TV-a te kupaonicu – objasnila je arhitektica Valentina Nemet iz studija Miniarh.

SANJA BISTRIČIĆ

Razmještaj prostora uvelike su diktirale kosine potkrovlja s puno različitih visina te razvedeni tlocrt, no površina od 95 kvadrata omogućava da sve stane te da svaka sestra ima svoju oazu.

SANJA BISTRIČIĆ

– Sobe su vrlo slične. Uz prozorsku klupčicu je cijelom duljinom radni stol koji omogućava odlične uvjete za učenje – svatko za sebe ili u paru. Svaka od cura ima i svoj krevet te  veliku garderobu s walk in-om koja je smještena u najtamniji dio potkrovlja. Osim dviju gotovo identičnih soba, blizanke imaju i zajednički dnevni boravak i kupaonicu – objasnila je arhitektica, dodajući kako je kolorit vrlo minimalistički i jednostavan kako bi djevojkama dao mogućnost da se vlastito izraze, ovisno o svojim fazama.

SANJA BISTRIČIĆ

– S obzirom da smo sve ovo smišljali još prije 2 godine kada su cure imale 14 godina, išli smo na neutralnu paletu tonova i boja te jednostavne materijale koji se lako održavaju. Važno nam je bilo da curama omogućimo kvalitetan i funkcionalan prostor kojeg će lako prilagoditi svojim željama i trendovima.

SANJA BISTRIČIĆ

Svi znamo koliko se često mijenjamo tijekom tih osjetljivih godina. Mijenjaju se trendovi, bendovi koje slušamo, mjesta na koja izlazimo… a s time i naša spavaća soba. Zato smo ostavili puno prostora za nadogradnju vlastitog stila i brze transformacije – objasnila je arhitektica.

SANJA BISTRIČIĆ

Najdefiniraniji dio je kupaonica s prepoznatljivim terazzo uzorkom, walk in tušem i s dva umivaonika.

SANJA BISTRIČIĆ

– Razlomljeni strop uvelike je utjecao na jednostavnost linija namještaja jer sam htjela “pomiriti” prostor i napraviti ga što neutralnijim. Zato ima puno ugradbenih ormara i polica koje su povećale funkcionalnost – objasnila je arhitektica, dodajući kako je njoj najdraži komad namještaja komoda u boravku duga čak 6 metara, ali i niz nekih skrivenih detalja poput vrata sa skrivenim dovratnikom i podnih lajsni u ravnini zida.

SANJA BISTRIČIĆ

– Investitori su veliki estete sa osjećajem za detalje izvedbe i bilo im je zaista važno da se sve izvede kako treba. Gušt je raditi kada imate takve investitore – kaže arhitektica.

SANJA BISTRIČIĆ
Uživajte u fotografijama Sanje Bistričić, a uskoro vam pokazujem sobu dva dječaka.
Za otvaranje fotogalerije s puno slika kupaonice, dnevnog boravka i soba kliknite na sliku ispod.