5 stvari zašto jedva čekam otići u Maslina resort

U jeku lockdowna na Hvaru se dovršavao hotelski kompleks s 5 zvjezdica koji je dio Relais & Chateaux hotela i koji pokazuje putokaz za novu generaciju turističke ponude u Hrvatskoj. Evo zašto…

Jako često se priča o autentičnosti. Prepoznatljivosti. O želji da Hrvatska privuče fine goste dubljih džepova i da se odmakne od jeftine bižuterije (u svakom smislu).

Jučer sam vam pričala o jednoj zanimljivoj suradnji koja pokazuje put kako to i postići. Riječ je naime, o suradnji hrvatskih dizajnera s Maslina resortom na Hvaru, noovootvorenom kompleksu s 5 zvjezdica koji je dio Relais & Chateauxa. Svi znamo kakvi Relais & Chateaux hoteli moraju biti – luksuzni, posebni, manji, s nekom svojom autentičnom pričom te s njihovih legendarnih 5 stvari, odnosno pet “C”: courtoisie/uljudnost, charme/šarm, charactere/karakter, calme/spokojnost i cuisine/vrhunska kuhinja.

U Hrvatskoj samo 4 hotela pripadaju toj grupaciji – Meneghetti, Villa Korta Katarina, Bastion i novootvoreni Maslina resort.

MASLINA RESORT

Po čemu je Maslina posebna?

Prvenstveno po konceptu – luksuz bez pretjerivanja sa posebnom estetikom, sofisticiranošću, prirodnim materijalima, organskom hranom, materijalima…

MASLINA RESORT

Smirenost, posebnost, autentičnost, organičnost, nove tendencije… izviru iz svakog kutka u Maslini – iz uređenja interijera za kojeg je bila zadužena pariška arhitektica Leonie Alma Mason, iz eksterijara kojeg je osmislio krajobrazni arhitekt Thomas Secondez, iz arhitekture za koju je bio zadužen arhitekt Tomislav Alujević iz ureda “AALTO”, ali i brojni drugi umjetnici i proizvođači koji su stvorili nešto uistinu posebno.

MASLINA RESORT

Jučer sam vam pričala o posebnoj seriji Terra ceramice koja je ekskluzivno napravljena za ovaj projekt, kao i o uniformama Blackperl by Sare Lončarić koje, off the record, gosti žele čak otkupiti od osoblja hotela.

MASLINA RESORT

Sva kozmetika u hotelu prirodnog je podrijetla i to napravljena u Hrvatskoj, a sva posteljina je od 100 posto organski certificiranog pamuka.

MASLINA RESORT

Težnja je maksimalno smanjiti uporabu jednokratne plastike, sintetike, parabena, svih E-ova…

MASLINA RESORT

Filozofija hrane je “nula kilometara”. To u naravi podrazumijeva maksimalno korištenje namirnica uzgojenih na otoku, a za tu potrebu resort ima čak i vlastiti organski vrt. Taj vrt najveća je atrakcija djeci koja umjesto boravka u klasičnim Mini-clubovima sade drveće, zalijevaju voće i povrće, uče o prirodi, bioraznolikosti, kuhaju domaće džemove, s roditeljima uživaju u radionicama kuhanja, izrade tjestenine, kruha… odnosno rade sve moguće zanimljive stvari za koje mi roditelji nekada nemamo vremena, znanja…

MASLINA RESORT

Naravno da je ovo hotel u kojem važnu ulogu ima i spa centar te razni programi detoxa, mršavljenja, opuštanja te otpuštanja stresa i to sve pod budnim okom interdisciplinarnih terapeuta…

MASLINA RESORT

Jedva čekam ožujak da se hotel otvori, pa da se uživo uvjerim u sve što hotel nudi. Ono što piše na njihovoj stranici zvuči predobro i pokazuje put kako bi trebali izgledati turistički projekti za novu generaciju gostiju.

MASLINA RESORT

Za one goste koji se dolaze uistinu odmoriti, uživati u jednostavnim stvarima, ljepoti, mirnoći, autentičnosti, privatnosti… oni koji više ne jure iz destinacije na destinaciju, ostajući svugdje po par dana, kao što je bio slučaj prije korone, nego oni koji žele svoj mir i detox. Detox od ludog ovog svijeta u kojem je najvažnije ostati normalan.

KATE ŠEVO

Evo linka na tekst o keramici Tee Radić u Maslina Resortu, a evo i linka na njihovu stranicu koju su izradili Bruketa&Žinić&Gray i koju možete vidjeti i na online izložbi Hrvatskog dizajna 19/20.

I za kraj evo i fotogalerije sa slikama (za otvaranje kliknite na sliku dolje).

Wordpress Gallery Plugin Free