Umjetnost, gastronomija, emocije…

Jako dugo na Instagramu pikiram hotel Adriatic u Rovinju. Taj divan hotel, ta atmosfera, te fotografije… ne znam sto mi izgleda privlačnije, da li interijer kojega je uređiivao Studio Franić – Šekoranja, da li ta divna stara zgrada u centru grada koju poznajem još iz djetinjstva, a koju je nedavno restaurirao 3LHD? Da li te udobne kupaonice, sobe i pomno stilizirana hrana na tanjuru ili fotografije moje mame koja često ondje s tatom pije kavu i šalje mi slike rovinjske rive?

Ne znam da li su to emocije, stilizacija ili i uživo sve izgleda tako lijepo, ali vjerujem da si to pitanje postavljaju mnogi, pa i umjetnici koji će ove godine sudjelovati u projektu umjetničkih rezidencija ‘Umjetnik susreće kuhara’. Riječ je naime o drugom po redu eventu koji tijekom ljetnih mjeseci sjedinjuje umjetnost, gastronomiju, užitak, druženje, razmjenu ideja…

Ove godine hotel Adriatic ugostit će međunarodne umjetnike Drianta Zenellija, Adriana Pacija, Yala Calovskog i Hristinu Ivanosku te Marka Požlepa, a program umjetničkih rezidencija kuriraju kustosice Jelena Tamindžija, Vanja Žanko te umjetnik Tomislav Brajnović.