Otvaranje i zatvaranje dizajn festivala. Last call.

Znam da su mnogi, kao uostalom i ja, često pretromi, možda prekomotni i prerijetko odlaze u kazališta, izložbe, revije, na festivale… Znam i da u našim glavama ima tisuću dobrih razloga zašto to ne stižemo, a kada odemo da nam bude jako drago…

Marina Paulenka

Zato ću ja danas probati malo preorganizirati svoj dan i otići na zatvaranje jednog i otvaranje drugog dizajnerskog festivala. Mjesto radnje Ilica – od broja 10 gdje je Zagrebački plesni centar, Swanky Minta na broju 50, preko brojeva 69, do 85, 87, gdje se nalazi ALU do 124 gdje je ured dizajnerskog kolektiva Oaza. No, usput valja produžiti i do Črnomerca i Laube gdje nas čeka još jedno dizajnersko iznenađenje.

Marina Paulenka

Naime, danas završava festival Projekt Ilica koji su 2014. godine započele dizajnerice iz studija Oaza i to s ciljem revitalizacije najduže zagrebačke ulice sa stoljetnom obrtničkom tradicijom. Cure iz Oaze, odnosno cure iz Ilice gdje se nalazi njihov ured, možda nisu pokrenule proizvodnju, ali jesu niz umjetničkih intervencija i projekata, a od ove godine u Projekt Ilica aktivno se uključila i Akademija likovnih umjetnosti, Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija – HKKKKI te brojni umjetnici, dizajneri, stručnjaci, partneri koji su napravili zanimljiv program na raznim lokacijama u gradu. Danas tako možete sudjelovati na modnom buvljaku, izložbi, koncertu, dj-setu, plesnoj predstavi… Točni timeline pogledajte ovdje.

Marina Paulenka

No, kada ste u Ilici, svakako produžite i na #tdzg koji se otvara danas u Laubi i susjednom Dizajn parku te ostaje otvoren do nedjelje 14.5.