Made in Croatia

Preuređujete kupaonicu? Spremni ste za nešto dizajnersko i istovremeno hrvatsko? Možda ste negdje već pročitali o projektu Aria, o prvoj hrvatskoj kupaonici inspiriranom paškom, lepoglavskom i hvarskom čipkom kojega je osmislila dizajnerica Silvija Jonjić te s kojom je autorski tim počeo osvajati inozemne sajmove. No, danas ju imate prilike i vidjeti i opipati uživo i to u Zagrebu na Tjednu dizajna #tdzg-u u Laubi.

Kupaonica je moderna, pomalo trendovska, elegantna, napravljena s jedne strane od suvremenih materijala poput Getacora i Astona, ali i tradicionalnih materijala poput furnira bijeljenog oraha i masline. No, ono što zaista veseli je što je u potpunosti Made in Croatia.

Uz Silviju Jonjić, na projektu je radilo 5 uglednih hrvatskih tvrtki s velikim iskustvom rada za inozemna tržišta – u prvom redu Aquastil koji je izradio sanitarne elemente, keramika Modus s trendi heksagonskim pločicama s ornamentiranim uzorcima paške, hvarske i lepoglavske čipke, zatim tvrtka Bokart koja je izradila ogledalo i staklene heksagonske dekore, Nord Produkt sa slavinama te tvrtka Santaj plastika koja je prema dizajnu Silvije Jonjić izradila kupaonsku galanteriju.