Upoznajte Dance koji hakiraju Ikeu i rade divne kuhinje

Koliko puta ste htjeli kupiti nešto u Ikei, ali ne želite imati nešto što u ima cijeli grad? Danska tvrtka je &Shufl smislila je rješenje i na Ikeinom korpusu najpopularnijih kuhinja napravila nove, moderne, unikatne kuhinje

Svi volimo Ikein dizajn, no jeste li razmišljali o Ikei s pomakom? Upravo to nudi danski brend &Shufl koji je ponudio nešto sasvim zanimljivo i drugačije – hakirao je postojeće Ikeine modele i od njih stvorio trendovske kuhinje koje su hit u skandinavskim interijerima.

& Shufl

Naime, ako pratite strane blogerice, Pinterest i magazine za interijere vjerojatno ste primjetili da se često pojavljuju kuhinje koje jako podsjećaju na Ikeinu Metod i Faktum kuhinju, ali su nekako ljepše, elegantnije, skladnije…

& Shufl

Imaju neke zanimljive kombinacije boja, neke druge materijale, imaju velike radne plohe u jednom komadu bez lajsni, široke, velike, moćne kuhinjske otoke… Imaju fronte od pluta ili furnira, sivog, tamnoplavog, tamnozelenog mat lakiranog medijapana, detalje od mesinga, kože… Sve izgleda kao Ikea, ali neka puno bolja, skuplja, dizajnerski dorađenija.

& Shufl

I zapravo ste potpuno u pravu. To ustvari i je Ikea, ali na jedan nov pročišćen način. Naime, danski dizajneri Kristoffer Brems i Lotte Hyldahl su 2013. godine pokrenuli tvrtku &Shufl koja je među prvima u svijetu krenula s profesionalnim hakiranjima Ikee.

& Shufl

– Mi koristimo Ikeine korpuse i okove koji imaju 25 godišnju garanciju i iznimno dobru cijenu, a na njih stavljamo fronte, ladice, police, radne plohe od skupljih i kvalitetnijih materijala i pomažemo vam da isprojektirate ljepšu i funkcionalniju kuhinju – objasnili su u &Shuflu koji nude usluge dizajniranja novih, ali i već postojećih kuhinja.

& Shufl

Naime, ako želite zamijeniti fronte s novima, dodati neku policu, ladicu, zamijeniti radnu plohu ili samo postojećoj kuhinji dodati neki element, &Shufl je izvrsno rješenje, posebice za proizvode koji se uklapaju u kuhinjske sustave Metod i Faktum, a od nedavno i ormare serije Pax i Godmorgon.

& Shufl

No, osim standardnih dimenzija oni nude i prilagođavanje vašim potrebama, samo što su takve personalizacije 10% skuplje nego standarni komadi.

& Shufl

Kako sve zapravo funkcionira? Jednostavno, kažete im što želite, koji tip kuhinje vam se sviđa, a onda vam oni naprave ponudu. U njoj je popis “nevidljivih” elemenata koje kupujete sami u Ikei i dio kojeg vam oni rade po mjeri.

& Shufl

Njihove fronte i plohe čekaju se od 6 do 8 tjedana, a u pravilu su sve unikatne i prilagođene vašim željama i prostoru.

& Shufl

Fronte mogu biti od linoleuma, furnira, pluta, laminata, bojanog medijapana, sa vidljivom jezgrom ili ujednačenom s plohom. Puno je mogućnosti, boja, materijala, a o svemu tome variraju i cijene koje su vrlo transparentne i vidljive na njihovom webu.

& Shufl

I još jedna zgodna stvar. Garantiraju da su svi proizvodi ručni rad, nastali u suradnji s danskim stolarima.