Ljetni hit – stropni ventilatori. Evo zašto ih sve volimo.

Spremni za ljeto? Donosimo vam naš izbor top proizvoda za uživanje u ljetu kod kuće

Dugo se nisam tako radovala ljetu. Plavetnilu, moru, suncu, dugim toplim večerima… pa i vrućini. Bit će da su mi kiše i duuuugo nestabilno proljeće poprilično dosadili i treba mi promjena. Treba mi da sam cijeli dan u sandalama, da uživam u nekom sporijem, laganijem ritmu, da uživam u lijenim jutrima i opuštenim popodnevima. Da stalno negdje ne žurim… Posao, eventi, škola, muzička, tenis, nogomet, dramska, teretana… mislim da nam je svima too much naših i njihovih aktivnosti te da se svi veselimo kraju školske godine i prvom danu ljeta – i djeca i odrasli.

A kako provesti divno ljeto? Pravo je vrijeme za finiširanje planova. No, bez obzira da li idete na neko novo insprativno putovanje ili uvijek na isto mjesto – većinu nas muče slični problemi – kako dočekati taj godišnji i kako si, dok čekamo, u svom domu stvoriti što ugodniju ljetnu atmosferu?

Prebacujemo se u summer mode i mediteranski način života bez obzira na geografsku dužinu i širinu.

Ležaljka, osvježavajuće piće i ventilator – su “summer essentials” kada je dom u pitanju, jednako kao knjiga, kupaći kostim i ručnik na plaži…

Ventilator?

Da. Ventilatori su u posljednje vrijeme jako in i doživljavaju veliki povratak u domove.

Njihova najveća prednost u odnosu na klima uređaje je niža cijena uređaja, laka dostupnost i montaža, mala potrošnja struje i činjenica da ga možete postaviti gdje god želite, vani, unutra… No, postoji još jedan vrlo važan razlog zašto su ventilatori postali in, posebice u spavaćim sobama, blagovaonicama i terasama – odbijanje komaraca i ostalih letećih insekata.

Naime, zbog načina na koji struji zrak prilikom rada, ventilator komarcima znatno otežava letenje u prostoriji. Strujanje zraka podsjeća na “tornado” stožac, tako da će komarcima, muhama i ostalim letećim insektima trebati neko vrijeme da se izvuku iz struje u koju ih je ventilator uvukao i nastave slobodno letjeti dalje po prostoriji.

No, stručnjaci kažu da postoji još jedna učinkovita pozitivna strana ventilatora protiv ovih letećih napasti. Ventilatori ”spuštaju” natrag u prostor CO2 koji mi ljudi disanjem ispuštamo iz našeg tijela te se time remeti “radar” komarcu i nije siguran gdje se točno nalazimo.

Budući da im je to svojevrstan sustav za pronalaženje ljudi, s uključenim ventilatorom, ometamo im plan i ne ne mogu nas pronaći tamo gdje su nas ”nanjušili”. Njihovim lutanjem dobivamo na vremenu i možemo se lakše zaštiti…

Slična priča vrijedi i kod muha, stoga i ne čudi velika popularnost stropnih ventilatora s rasvjetom iznad blagovaonskih stolova u interijeru, ali i na terasama.

Izbor stropnih ventilatora u posljednje vrijeme je vrlo velik – postoje i modeli s rasvjetom, led rasvjetom u boji, ventilatori bez karakterističnih krilca, kao i modeli koji uopće ne liče na ventilatore.

U Lesnini imaju velik izbor stropnih i prijenosnih ventilatora – od ventilatora s ugrađenom led rasvjetom, do prijenosnih podnih i malih stolnih ventilatora. Ponudu ventilatora možete proučiti i na specijalnom letku Ventilatori.

No, kako bi s veseljem dočekali ljeto u domu, pripremili smo vam naš popis top 20 proizvoda iz Lesnine za udobno i opušteno ljeto u domu. Osim ventilatora tu su i ležaljke, vrtne stolice, rasvjeta za divan ljetni ugođaj na balkonu, terasi, vrtu… Ispod svake slike imate link na kojem možete saznati dimenzije, materijale, cijenu i ostale specifikacije.

Sretan vam prvi dan ljeta.

STROPNI VENTILATOR, LESNINA (LINK)
STROPNI VENTILATOR, LESNINA (LINK)
STROPNI VENTILATOR SLIMLINE RGB, LESNINA (LINK)
STROPNI VENTILATOR  KLF-RIDLEY2-52-NB, LESNINA (LINK)
STROPNI VENTILATOR KLF-RIED-56-AVI, LESNINA (LINK)
PODNI VENTILATOR LISA, LESNINA (LINK)
STOLNI VENTILATOR X001-83, LESNINA (LINK)
VISEĆA FOTELJA JO-F07, LESNINA (LINK)
SOLARNA SVJETILJKA GARCIA, LESNINA (LINK)
SOLARNA SVJETILJKA SOLE, LESNINA (LINK)
SET RELAKS FOTELJE PALMA, LESNINA (LINK)
LOUNGE FOTELJA ALISA, LESNINA (LINK)
LOUNGE GARNITURA MINA, LESNINA (LINK)
VISEĆA FOTELJA APULIEN, LESNINA (LINK)
SLOŽIVA STOLICA MALMO, LESNINA (LINK)
LEŽALJKA DONATELLA, LESNINA (LINK)
LOUNGE KREVET VENERONA, LESNINA (LINK)