Advent za hipstere i wannabe hipstere

Ove godine nema Artomata, ali tu je Grijalica, novo prodajno, galerijsko-događajno mjesto koje okuplja preko 40 umjetnika. Spremam se u obilazak, a vi?

Znam ima vas jako puno koji volite malo drugačije stvari i koji volite zanimljiva događanja, neke nove, divne talentirane ljude. Zato nas je puno vjerujem ostalo razočarano kada smo saznali da ove godine neće biti Artomata. (Unatoč Tesli i divnoj izložbi).

Sanjin Kaštelan

Ali možda postoji još bolja alternativa ili bar pokušaj kojeg treba pozdraviti… Nekoliko cura, točnije Jelena Malenica, Tea Momčilović, Stella Leboš, Ana Guzmić i Klara Šimunović, organizirale su događanje pod skupnim nazivnikom Grijalica, koji objedinjava niz događanja i prodajnu izložbu 40 hrvatskih dizajnera i kreativaca.

Borut Planinc

Naime, na četiri lokacije u gradu, na potezu od Ribnjaka do Britanca (u galeriji R3a, cafe i galeriji Razzmatazz, multifunkcionalnom prostoru Radiona 69 te art studiju Lapo Lapo), preko 40 hrvatskih kreativaca izlaže unikatne rukom izrađene predmete koji će vas, kako kažu cure, inspirirati za blagdanski poklon.

Borut Planinc

Izlagačko-prodajni postav otvoren je za posjetitelje svakodnevno od 12 do 20h, na svakoj od lokacija, sve do petka 23. prosinca 2017. Osim prezentacije hrvatskog dizajna, organizirane su radionice izložbe, glazbene večeri, koncerti i program za sve uzraste.
Ok, a što nas očekuje na kojoj lokaciji?

Borut Planinc

Na Ribnjaku u galeriji R3A naići ćete na nezavisne streetwear brendove Kiosk, Wanted i Tire Calligraphy, Shoe Re Store custom tenisice, neobične Dmhmaestro terarije, unikatni nakit Angel’s Eye.

Sanjin Kaštelan

U Ilici 69, u dvorištu, čeka vas Radiona 69, multifunkcionalni prostor za radionice koji je ujedno i galerija te mjesto susreta koje je promijenilo vizuru cijelog dvorišta. Pored brojnih izlagača koje predvodi PMS, One With Nature, Shesna i Mano Cornuta, Radiona ugošćuje zanimljive radionice.

Borut Planinc

Dva dvorišta niže, u Ilici 65, krije se caffe i galerija Razzmatazz koja na dvije etaže spaja prostor za odmor s onim za izlaganje gdje vas očekuje nakit Lumezi, LYRA i Werkstatt, Buried Clothes, Go Retro i Plus Minus modne poslastice, JuJu nosiljke za djecu te još obilje izložaka od umjetnika iz cijele regije. Taj se prostor navečer pretvara u klub gdje sve do 2 poslije ponoći možete guštati u Muzici za dobar đir i DJ Hrwoe-u.

Borut Planinc

U dvorištu Ilice 50 u studiju LAPO LAPO čekaju vas unikatni brendovi poput Mala Arta, drvenih naočala Good Wood, minimalističkog nakita THE ALL & JM, 47 ruksaka i unikatnih torbica za duhan koji potpisuju Taške.