Trendovi za proljeće / ljeto 2021. koji stižu u naše domove

Stigla je nova COCO maison kolekcija u PRIMA salone. Pročešljali smo ponudu i otkrivamo svoje favorite te neke nove trendove koji nam uskoro stižu u interijere

Detalji su važni. Imamo osjećaj da se ta rečenica već lagano izlizala nakon silnih Instagram statusa u sličnom stilu. No, uistinu, detalji u uređenju doma su vrlo važni i s njima brzo i lako možete transformirati prostor te prilagoditi ih nekim novim trendovima.

Novi jastuci, posude za cvijeće, slike, tepih, fotelja… i jedan te isti prostor može u trenu postati vrlo trendovski.

COCO MAISON / PRIMA

No, kakvi trendovi su sada na pomolu? Je li pandemija utjecala na promjene u trendovima u svijetu dizajna? Jesu li mjed, baršun i bakar dobili opasnu konkurenciju? Je li istina da se industrijski stil opet vraća u modu, ali u malo drugačijem obliku? Jesu li opeka i keramika opet u modi? A grublji materijali?

COCO MAISON / PRIMA

Odgovor na sva ta pitanja je – DA. U trendu su prirodni materijali s izraženom teksturom. Bouclé, juta, lan, pamuk, ratan polako istišću baršun, mjed, mesing. Bakreni i zlatni detalji koji su do nedavno bili must have u interijerima, polako se utišavaju te zamjenjuju s grubljim teksturama koje interijerima daju prirodniji i udobniji izgled.

COCO MAISON / PRIMA

Kamen i razne vrste mramora su i dalje in, kao i crni metalni detalji na namještaju, a sve češće pojavljuje i inox u mat i sjajnoj obradi.

COCO MAISON / PRIMA

Dolaskom proljeća uvijek su popularne svjetlije boje – bijela, bež, žuta, a ove godine vrlo popularna je mint, roza, boja cigle…

COCO MAISON / PRIMA

Od motiva vrlo popularan oblik su ljudske i životinjske glava koje se skulpturalno pojavljuju kao vaze, posude za cvijeće, držači knjiga…

COCO MAISON / PRIMA

Vrlo čest motiv ovog proljeća i ljeta je oblik školjke, a njemu se pridružuju i floralni i botanički motivi koji su uvijek prisutni u proljetnim i ljetnim kolekcijama dekoracija za dom.

COCO MAISON / PRIMA

Veliku popularnost doživljavaju slike, plakati te razne skulpture apstraktnih formi koje su u potpunosti osvojile skandinavske interijere.

COCO MAISON / PRIMA

Sve te nove trendove možete pronaći u novoj kolekciji COCO maison koja je nedavno stigla u PRIMA salone te proučiti ih u njihovom novom katalogu (o kojem smo nedavno pisali).

COCO MAISON / PRIMA

I za kraj imamo jedno lijepo iznenađenje – kako bi malo veselja i novih trendova unijeli i u vaš dom, u suradnji s tvrtkom PRIMA pripremili smo jedan mali nagradni natječaj.

Detalje sudjelovanja pronađite na Instagramu, a šapnut ćemo vam da nešto s ove slike poklanjamo…

PRIMA