Kakve fotelje su trenutno ‘in’? Vodič za odabir idealne fotelje

Fotelja – riječ s toliko značenja zar ne? I dok će mnogi sigurno pomisliti na uhljebe, političare i razne dužnosnike koji jedva čekaju zasjesti u svoje ‘fotelje’, nama je prva asocijacija naslonjač na kojeg najviše volimo sjesti.

Obožavam fotelje. Ali ne one dužnosničke, političarske, uhljebničke. U mom svijetu riječ fotelja ima samo jedno značenje – naslonjač kojeg voliš i u kojeg najviše voliš sjesti. To je za mene fotelja.

MIDJ / MEBLO TRADE

I baš zbog toga, dok se po drugim medijima priča o politici i dijeljenju fotelja, ja sam odlučila pričati o trendovima u svijetu pravih fotelja.

CALLIGARIS / MEBLO TRADE

Kakvi naslonjači su danas ‘in’?

Mali, elegantni, oni koji podsjećaju na stolice i koji se uklapaju u manje životne prostore.

MIDJ / MEBLO TRADE

Naime, odavno više nisu popularne glomazne i ogromne ojastučene fotelje, kao ni masažne grdosije koje zauzimaju pola dnevnog boravka.

Ruku na srce, svi živimo u premalim prostorima. Čak i kada imamo velike stanove, i onda imamo premale dnevne boravke za tu kvadraturu u koju se krcaju razne funkcije – kuhanje, blagovanje, čitanje, rad, gledanje TV-a… praktički sve u jednom prostoru i na istim komadima namještaja.

CALLIGARIS / MEBLO TRADE

I zato današnji namještaj mora biti drugačiji nego onaj nekad, a današnje fotelje moraju biti manje, sitnije, lakše za prenošenje, čišćenje, održavanje.

CALLIGARIS / MEBLO TRADE

Fotelje koje su i dalje izdržljive, čvrste, kompaktne, ali opet i udobne, mekane, idealne za zavaliti se, odgledati film, surfati, raditi, zaspati…

FEYDOM / MEBLO TRADE

Fotelje koje istovremeno mogu biti “stanica za opuštanje”, ali i rad od kuće i to u svako doba dana i večeri.

I zato je možda više nego ikad važno da vi sami otkrijete kakve fotelje se vama sviđaju i kakve će se najbolje uklopiti u vaš interijer.

MIOTTO / MEBLO TRADE

Već su nekoliko godina zaredom jako u trendu fotelje s crnim, zlatnim, bakrenim metalnim nogama, a u zadnje vrijeme ‘in’ su i one koje su istovremeno indoor i outdoor fotelje, što znači da im je fleksibilnost još veća.

Zašto ne bi istu fotelju koristili u dnevnom boravku, a kada se zaželimo sunca da ju samo pomaknemo i odnesemo na terasu?

Miniforms / MEBLO TRADE

Zato je vrlo važno da su fotelje napravljene od kvalitetnih i i izdržljivih materijala te da su im tkanine otporne na uv zrake i kapljice vode.

Važno je da je fotelja ergonomska i usklađena s fizionomijom našeg tijela. Kada sjednemo na fotelju, ona nam mora biti udobna s adekvatnom potporom lumbalne i vratne kralježnice te odgovarajuće visine sjedenja. Ni previsoka, ni preniska, ni pretvrda, ni premekana… baš onako kako mi to volimo.

MINIFORMS / MEBLO TRADE

U posljednje vrijeme u modu se vraćaju i takozvane relax fotelje koje su bile jako popularne 70-ih godina prošlog stoljeća. Relax fotelje omogućavaju da se u njih udobno zavalimo i dignemo noge na tabure, a istovremeno omogućavaju adekvatnu potporu kralježnici. Dobra vijest je da iako su takve fotelje vrlo udobne, one su manjih dimenzija, a brojni proizvođači rade ih i s kotačićima i mehanizmima što im daje dodatnu fleksibilnost i udobnost.

MIOTTO / MEBLO TRADE

Kako to izgleda u praksi? Proučite u našoj fotogaleriji top ponuda iz Meblo Tradea. Btw ovaj vikend Meblo Trade organizira gotovinski vikend koji donosi dodatnih 15% popusta na gotovo cijeli asortiman, pa tako i fotelje. Ponudu možete istražiti na ovom linku.

Wordpress Gallery Plugin Free