Fotelja koja je zapalila Instagram i Pinterest – Water lily

Nedavno smo pisali o tome kako odabrati idealnu fotelju koja odgovara vašoj fizionomiji, interijeru, potrebama. Danas pričamo o nečem potpuno drugom – fotogeničnosti i upečatljivosti

Sjećate li se kako je prije dvadesetak godina bila popularna Egg chair? Svi su je zapazili u tada vrlo popularnim filmovima Men in black, Zoolander… a onda se počela pojavljivati i u brojnim drugim serijama, filmovima i spotovima iz tog doba. Eggica je ubrzo nakon pojavljivanja u pop kulturi, 40 godina nakon njezinog izvornog nastanka, postala planetarno popularna. Svu su je željeli, divili joj se i nabavljali neku svoju inačicu te poznate Jacobsenove fotelje.

Nakon Eggice slična sudbina se dogodila i ostalim foteljama iz tog razdoblja. 50, 60, 70, pa i 80 godina nakon njihovog izvornog nastajanja, odjednom su najpopularnije stolice bile upravo te klasične ljepotice – Barcelona chair, Tulip chair, Eames Lounge Chair, Corbusierove fotelje – istaknute predstavnice moderne.

A kakva je situacija danas?

KARE

Ono što su još donedavno bili hollywoodski filmovi i glazbeni spotovi, danas takav utjecaj ima Instagram i ostale društvene mreže na kojima se neprestano pojavljuju fotogenični komadi namještaja – kao savršene kulise za savršeno uređeni kutak za savršenu fotku.

KARE

Komad namještaja koji se sve češće pojavljuje po društvenim mrežama je Kareova fotelja Water lily. Fotelja koja neodoljivo podsjeća na lopoč i koja je inspirirana njegovom formom.

KARE

Idealna fotelja za poziranje – fotogenična, karizmatična, pamtljiva… Idealna za kafiće, butike, čekaonice, frizerske salone… zapravo sva mjesta gdje imamo vremena i želimo ga malo skratiti s pokojim selfijem.

KARE

Upravo ta fotelja i njezina fotogeničnost inspirirala je Kare da napravi editorijal inspiriran ružičastim svijetom Instagrama i ovom fotogeničnom foteljom.

KARE

Osim nje glavne zvijezde editorijala su ostali fotogenični i Instagramični Kareovi komadi – poput stolića Wire, jednog od najpopularnijih modela stolića u posljednje vrijeme, ali i neki Kareovi klasici poput stolnih lampi Rabbit te komoda i stolića iz Metropolis i Luxury kolekcije te zlatnih detalja koji plijene pozornost.

KARE

Da ne duljim, uživajte u fotografijama i instagramično-selfijevskim komadima namještaja iz Kare Hrvatska.

Wordpress Gallery Plugin Free