Kako urediti vrt ili balkon? Ideje i inspiracije

Jedno su želje, drugo mogućnosti. Mi danas pričamo o jednom i drugom. Kako i na par kvadrata balkona ili terase stvoriti mali raj

Da, vjerujem da bi većina sada vrlo rado sjela uz bazen, zavalila se u ležaljku i u miru guštala u omiljenoj knjizi i osvježavajućem piću. Jel može nešto ovako?

NARDI / MEBLO TRADE

Ili možda radije ovako?

No, znam. Svakodnevica je često drugačija od tih naših snova. I malo tko ima sreću da ima ogroman uređen vrt s bazenom, palmama i ogromnim sjedećim garniturama u kojem može uživati u jutarnjim kavama koje traju satima. I dugim romantičnim zalascima sunca…

Ali to ne znači da ne možete uživati i na svom malom balkončiću, makar imao par kvadrata, pa čak i neugledan pogled.

Evo dokaza…

NARDI / MEBLO TRADE

Što nam je potrebno?

Za početak, nešto za sjedenje.

NARDI / MEBLO TRADE

Odabir garniture za sjedenje treba uskladiti s prostornim mogućnostima i željenoj namjeni.

NARDI / MEBLO TRADE

Treba odmah razmisliti da li balkon želite  više koristiti za druženje uz hranu i piće ili relaksaciju i sunčanje. Ovisno o toj namjeni, ali i samim dimenzijama vrta, terase i balkona, treba odabrati idealan namještaj.

NARDI / MEBLO TRADE

Za balkone manjih dimenzija trebalo bi odabrati namještaj manjih dimenzija, no opet ako većinu vremena želite provoditi sami na svom balkonu, onda je bolje priuštiti si udobnu lounge fotelju sa stolićem, nego uguravati stol za jelo kojega ćete ga koristiti par puta godišnje.

NARDI / MEBLO TRADE

Kad ste točno i iskreno detektirali dimenzije i razmještaj, vrijeme je za potragu za idealnim komadima vrtnog namještaja.

NARDI / MEBLO TRADE

Ako se pitate koji materijal je najpraktičniji za terase – onda je odgovor plastika. I na moru i na kontinentu, plastični namještaj neće zahrđati, istrunuti, a kako ne bi izblijedio i popucao, naš je savjet kupujte kvalitetnu plastiku.

NARDI / MEBLO TRADE

Znam, mnogi vjerujem kao i ja imaju problem s plastikom, što iz ekoloških razloga, a što zbog osjećaja na koži…

Moj favorit među plastičnim namještajem za Nardi koji se radi od reciklirane plastike i aluminija.

NARDI / MEBLO TRADE

Btw ako se pitate koji namještaj je najizdržljiviji, onda je to aluminijski jer je on najotporniji na vremenske uvjete.

ROBERTI RATTAN / MEBLO TRADE

Danas na tržištu postoji velik izbor različitih modela. Može biti napravljen kompletno od aluminija, u kombinaciji sa drvetom, plastikom ili sa specijalnom tkaninom. Prednost je što ne iziskuje nikakvo održavanje, dugovječan je i ne hrđa.

NARDI / MEBLO TRADE

Ako pak radije birate drveni namještaj, onda svakako birajte tikovinu. To je najotpornije drvo na vremenske uvjete, a iznenadit ćete se koliko je lagano i izdržljivo, posebice ako ga svake godine prije iznošenja nauljite.

MEBLO TRADE

Pleteni namještaj od ratana stručnjaci preporučuju za dobro natkrivene terase, a ako ga namjeravate ostaviti na kiši i suncu, postoje garniture od umjetnih materijala koji su otporniji na vremenske uvijete.

No, odabir namještaja tek je početak svakog balkona… S biljkama i korišenjem u svakodnevnim ritualima on postaje oaza…

ROBERTI RATTAN / MEBLO TRADE

Evo top 20+ praktičnih vrtnih komada iz Meblo Tradea.