Gdje kupiti malo drugačije tegle za cvijeće?

Naše biljke zaslužuju i lijepu, posebnu posudu. Jel’ tako? Pročešljali smo dizajn shopove i malo posebnije webshope i pronašli 50+ tegli koje su dekorativni komadi u interijeru, a ne samo još jedna tegla za biljke…

Biljke oplemenjuju svaki interijer i eksterijer. One pročišćavaju zrak, podižu raspoloženje, umanjuju stres, podižu koncentraciju, raspoloženje, povećavaju kreativnost, mogu pomoći kao vizualna, pa čak i zvučna pregrada. Zato uopće ne čudi što greenery trend ne jenjava, nego je sve jači te se osim na biljke, preselio i na tegle i popratni asortiman za njegu biljaka.

Naime, sve više se pažnje posvećuje odabiru tegli za biljke i one imaju snažnu dekorativnu ulogu u interijeru i eksterijeru. Obične posude za cvijeće potpuno su out. Od tegli očekujemo da se uklapaju u stil uređenja te da postanu dekoracija same po sebi.

Više nas uopće ne čudi rečenica “Pa tegla je skuplja od cvijeća”. Da, istina. Današnje tegle za cvijeće dekorativni su komadi (ponekad i art piecevi), često s potpisom poznatih manufaktura i proizvođača. Iitalla, Ferm Living, Audo, Serax, Kristina Dam, BACSAC, Pottery Pots… samo su neki od brendova čije posude viđamo po dizajnerski osvještenim interijima.

No, gdje kupiti malo posebnije “dizajnerske” posude za cvijeće? Pročešljali smo design dućane i webshope te pronašli svoje favorite.

Evo mojih favorita dizajnerskih tegli (i onih koji to žele biti).

Idemo u Modus design shop, Finnish design shop, Selectedd, Dizajnholik, Soba.hr, Triku, Floru, Kut na kvadrat, ali bacit ćemo pogled i na ponudu u H&M Homeu, Zari Home, Reserved Homeu…

1DIZAJNHOLIK (LINK)