Život je složen. Neka briga o rublju ne bude. So true

Kada god možemo treba si pojednostaviti život. Nabava kvalitetne perilice i sušilice jedna je od tih stvari. U mom dnevniku kućanice saznajte par korisnih savjeta za lakši i ljepši život

Život je složen. Neka briga o rublju ne bude. Ne znam tko je smišljao ovaj slogan za Gorenje WaveActive perilice i sušilice, ali taj netko je pogodio srž. Zaista, danas, 2019. godine ne želimo se maltretirati oko rublja.

Upališ mašinu i za par sati izvadiš – čistu, mekanu, mirisnu, suhu, spremnu da ju obučeš ili pospremiš u ormar.

GORENJE

I ne, ne trebaju nam skupi omekšivači, još skuplje kemijske čistionice, slaganje veša po tiramolama, prevrtanje svakih par sati i prosušavanje na konjićima i radijatorima… A jel znate one grozne crte koje se događaju ako roba stoji predugo na suncu?

No, život može biti jednostavan – zaista, a dva uređaja koji nam to u prvom redu omogućavaju su perilica i sušilica rublja.

GORENJE

Naime, ono što je vjerujem našim bakama bio life changing event bila je nabavka perilice rublja. Tada, u razdoblju kada su se prikazivale prilično seksističke i stereotipne reklame i kućanski poslovi dijelili na muške i ženske, legendarna je bila ona reklama koja je pokazivala dvije obitelji.

U jednoj obitelji je žena umorna, bezvoljna, izmučena, suprug ljut, gladan, kuća neuredna, djeca musava… a u drugoj – idila. Svi nasmijani, veseli, zrihtani. Razlika? U jednoj obitelji žena pere robu na potoku, a druga obitelj ima perilicu rublja.

GORENJE

Slična stvar dogodila se i meni kada smo nabavili sušilicu. Doslovno life changing event. Odjednom nisam opterećena kakvo će bit vrijeme, hoće li padati kiša, imam li dovoljno čistih stvari u ormaru, jel’ mi čista haljina za put… a da ne pričam kako nema više tiramola, konjića, bijelih crta od sunca po crnim majicama…

Ručnici izvađeni iz sušilice – neprocjenjivo. Kao da su novi, i to bez omekšivača.

Naime, kao mami dvojce malih dječaka koja jako brine o stvarima koje unosimo u sebe i na sebe, zaista sam sretna što smo u potpunosti izbacili omekšivač, a zahvaljujući kvalitetnoj perilici jedan prašak mi traje mjesecima.

I ne, nije stvar financija, nego štednje energije, briga o prirodi, stvarima koje unosimo u sebe i na sebe. I na svoje najmilije.

GORENJE

Naime, nove generacije perilica imaju nove tehnologije pranja koje iziskuju puno manje deterđenata i omekšivača nego nekad, a rezultati su puno bolji nego kod starih klasičnih perilica i sušilica.

Gorenje je patentirao novu vrstu valovitog bubnja – WaveActive bubanj koji u kombinaciji sa specijalnim 3D rebrima te IonTechon te SteamTechom stvara čuda.

Naime, IonTech koristeći snagu prirodnog procesa ionizacije optimalno uklanjanja nečistoće, a SteamTech za dubinski očišćenu odjeću bez nabora, bez omekšivača.

GORENJE

Perilice rublja iz WaveActive generacije odgovaraju svim najvišim ekološkim standardima, te ih karakterizira izuzetna energetska učinkovitost do A+++ -20% energetske učinkovitosti tijekom pranja rublja, što znači da one doslovno troše dvostruko manje energije nego perilice energetskog razreda A.

Što to znači u praksi? Užasno puno. Uvijek volim iznijeti svoj primjer. U starom stanu koji je bio dvostruko manji i gdje suprug i ja nismo imali sušilicu, ni perilicu suđa, ni djecu, režije su nam bile iste kao u dvostruko većem stanu – s dvoje male djece i činjenicom da ja doslovno svaki dan operem i osušim barem jednu mašinu robe.

GORENJE

Razlika? Sada imam sve uređje A++ i A+++, a nekada sam imala starije uređaje A kategorije.

Da, ne pretjerujem. Doslovno svaki dan operem mašinu robe. Da mi to iziskuje puno vremena i energije, sigurno bih nešto promijenila i racionalizirala.

Da sad biram za sebe novu perilicu uzela bih model WS967LN. Riječ je o najjačem modelu serije s najboljom energetskom učinkovitošću i s najviše programa koji omogućuju pametno pranje.

Ne, nije isto da li perete bijelo, tamo, šareno ili pamuk, sintetiku, vunu, lan, svilu ili jakne, deke i poplune… Sve to možete prati i sušiti u novoj generaciji Gorenje perilica i sušilica, samo morate pritisnuti odgovarajući gumb.

GORENJE

Ta mala razlika u cijeni vrlo brzo se nadoknadi ako uzmete u obzir da zahvaljujući kvalitetnoj mašini gotovo ništa više ne morate nositi na kemijsko čišćenje i kupovati skupe deterdžente.

Ako uzmemo da je jedno čišćenje haljine 70 kuna, a suknje 45, brzo shvatimo računicu…

GORENJE

 

Dnevnik kućanice kreiran je u suradnji s tvrtkom Gorenja, no sadržaj teksta u potpunosti je je stav autorice teksta Bobe Blašković.