Trendovi u interijerima u Hrvatskoj

Uvijek nas zanima što su trendovi koji dolaze. Evo četiri trenda kojima predviđaju da će osvojiti svijet interijera i srca hrvatskih kupaca

Koliko god ne volim slijediti trendove toliko mislim da je važno znati koji su. Biti informiran, pratiti, imati vlastiti stav i mišljenje, pomaže nam uvijek i u svemu.  A ako je suditi po mišljenju stručnjaka za uređenje i opremanje interijera s Vivre.hr-a, ova četiri trenda bi ove jeseni trebali biti popularni i u Hrvatskoj te osvojiti srca kupaca:

Industrijski namještaj s bakrenim detaljima

– Prvi nadolazeći trend namještaja veže se uz popularni industrijski stil uređenja, a koji se temelji na dodavanju grubih elemenata karakterističnih za tvornice ili skladišta. Riječ je o tome da proizvođači često uz prirodne materijale kao što su cigla i sirovo drvo koriste bakar za izradu jedinstvenih ukrasnih predmeta. Iako će na prvu neki pomisliti da metal nije prikladan za većinu domova, bakreni dekorativni detalji mogu unijeti više osobnosti u svaku sobu.

To potvrđuje i ovogogodišnji rast od čak 20 posto u odnosu na prošlu godinu, kada je riječ o broju pretraga korisnika ove online trgovine u kategoriji industrijskog namještaja. Upravo povećan interes kupaca za ukrasima i namještajem s bakrenim detaljima potvrdili su našu odluku Vivrea da u jesensku ponudu uvedemo posebne linije koje uključuju industrijske komade kao što su svjetiljke, vaze, ogledala s drvenim nosačima, stoliće za kavu i kuhinjski pribor – kažu u Vivreu.

Baršun je ponovo u trendu

– Baršun se ove godine na velika vrata vraća među preferirane materijale hrvatskih kupaca iako ga je većina do sada smatrala neprikladnim za domove odnosno prezahtjevnim za održavanje. Dostupan u širokoj paleti boja i tekstura, baršun je trend koji će definirati ovu jesen. Suptilno usklađen s prirodnim teksturama i cvjetnim ukrasima može ga se jednostavno uklopiti u uređenje bilo kojeg doma. Od jakih do pastelnih tonova, baršunasti dodaci unose nježnu eleganciju bez obzira na stil uređenja. Da je riječ o nezaustavljivom trendu svjedoči i dvostruko veći broj pretraživanja namještaja od baršuna u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a većina naših klijenata pretraživala je sofe, stolice, zavjese i jastuke – kažu u Vivreu.

Odvažni komadi I EKLEKTIČAN STIL

– Ukoliko je želja vlasnika da se gosti osjećaju ugodno i dobrodošlo iznimno je važno da fokus prilikom uređenja doma bude na detaljima. Tako primjerice jedna slika može uljepšati dekor, bilo da je riječ o pejzažu, portretu ili apstraktnom umjetničkom djelu. Zavjese, karniše i ostali funkcionalni predmeti pričvršćeni na njih, danas postaju ukrasni komadi koji zaokružuju dizajn interijera. Svjetiljke igraju važnu ulogu u naglašavanju određenog područja u domu pomoću svjetla i sjene.

Pripremajući jesensku ponudu vodili smo računa o tome da se kupci sve više okreću eklektičnom stilu uređenja doma, kao još jednom trendu koji će biti u fokusu ove jeseni. Tu su, osim toga, i u posljednje vrijeme sve popularniji komadi namještaja jednostavnih linija, posebice ovalne fotelje koje su postale neizostavan dio modernih dnevnih boravaka – kažu.

Hrvatski kupci biraju žive nijanse

– Posljednji izraženi trend ove jeseni dolazi u formi namještaja i tekstila svjetlijih boja. Living Coral, koja je proglašena bojom 2019. godine od strane Pantone Instituta za boje, nametnula se kao jedinstven izbor kada je riječ o dekorativnim predmetima za uređenje spavaće ili dnevne sobe. Preporučuju se i narančasto-ružičasti te suptilno zlatni tonovi, koje je moguće dodatno istaknuti korištenjem metalnih detalja. Jedan od najjednostavnijih, ali i najodvažnijih načina da jednu od ovih nijansi uklopite u svoj dom je tako da velik komad namještaja smjestite ispred neutralne boje zida. Kauč u koraljnom tonu zagrijat će prostor u kojem dominiraju hladni tonovi, a postavljanje dominantnog komada namještaja u kombinaciji s dodacima u morskom stilu osigurat će opušten ugođaj u sobi – kažu iz Vivrea.

Slijediti trendove ili biti svoj? Odluka je uvijek sasvim osobna.