Trend report od kuhinje do kupaonice

Trendovi nam pomažu da lakše napravimo promjenu te isprobamo nešto što izlazi iz naše zone komfora. Pokazat ćemo vam najnovije trendove u svijetu interijera koji su tu da bi još dugo ostali s nama…

Volite li trendove? Ja jako volim znati što je u trendu. Mišljenja sam da će se svatko najbolje osjećati u svojoj koži (ili u svom domu) ako pronađe ono što mu najbolje pristaje. Bilo to odjeća, frizura ili dom. No, jednako tako mislim da ako znamo što je in to će nam pomoći da malo osvježimo svoj stil – da lakše napravimo promjenu i pronađemo nešto što će nama (ili našem domu) izvrsno pristajati, a na što uopće nismo pomišljali… Osvježenje, novi pogled…

Kuhinja po mjeri Perla (LINK) i polubarske stolice Mondo (LINK)

I zato sam s veseljem prihvatila zadatak od Prima grupe da za njihov godišnji katalog Prima interijeri 2023. napravim tekst o trendovima u interijerima te da izdvojim namještaj koji se uklapa u trendove, a istovremeno u sebi ima i dozu bezvremenske klasike.

Idemo odmah konkretno na posao.

Kuhinja

Kuhinje su sve više postale zvijezde interijera. One se gotovo redovito stavljaju u centar stana, u zonu uz blagovaonicu i dnevni boravak te se u njima kuha, druži, jede… Baš zbog toga što su postale centar doma, sve više se obraća pozornost na njihov dizajn. Naime, općeniti je trend da kuhinje imaju karakter i osobnost.

Kuhinja po mjeri Linda (LINK) i polubarske stolice Mondo (LINK)

Prvenstveno to znači da je in da kuhinje nisu bijele, nego u raznim bojama i dekorima… Tamne, roze, plave, zelene, sive, s uzorkom mramora, drva… sve može – samo da kuhinja ima neku svoju priču, da je međusobno usklađena i po nečemu posebna.

In je da kuhinje imaju ugradbene uređaje, tanje radne ploče, kombinaciju otvorenih i zatvorenih polica, praktičan poluotok ili otok s mogućnošću sjedenja.

Kuhinja po mjeri Perla (LINK) i polubarske stolice Tenor (LINK)

Jednostavne, ali opet posebne.

Blagovaonice

Stol je centerpiece. Umjesto komode, vitrine i regala za posuđe… suvremena blagovaonica sastoji se samo od velikog stola za blagovanje i udobnih, najčešće tapeciranih, stolaca. In su veliki blagovaonski stolovi koji su često i multifunkcionalni prostori za rad, učenje, dodatna kuhinjska radna ploha.

A kad smo kod praktičnosti, znate li koji materijal za stol je najizdržljiviji? Keramika. Keramički stolovi izvrsno podnose vruće lonce, masne prste, flomastere, oštricu noža… i sve ostale izazove.

Sahara stol (dostupno u Prima salonima), Vanesa fotelja i Vanesa stolice (uskoro u prodaji)

Ono što primjećujemo je da se u modu vraćaju stolovi sa zaobljenim stranicama, a ono što zasigurno nikad neće izaći iz mode su drveni stolovi.

Dnevni boravak

Zaobljene organske forme i svijetle bijele sofe. Totalni su must have. Svijetle garniture vizualno će povećati prostor i dati mu dozu udobnosti i stila.

Kutna garnitura Alegra (LINK)

In je lounge namještaj koji podsjeća na odmor i opuštanje. To može biti namještaj koji podsjeća na lounge fotelje na nekom egzotičnom mjestu ili namještaj koji asocira na ugođaj na ladanjskoj vikendici – stvar je ukusa i konteksta.

No, svakako je in – osjećati se u domu kao na odmoru.

Spavaća soba

Upravo zbog tog osjećaja odmora, in je da spavaće sobe i kreveti pružaju hotelsku udobnost. Udobni tapecirani kreveti, čini se, nikada više neće izaći iz mode, a sve veća pažnja posvećuje se izgledu ormara i izvana i iznutra.

Program ormara po mjeri Adeo (dostupno u Prima salonima) te box spring krevet s nadmadracem Erin (LINK) 

Ormari i garderobe

In su raskošne i dobro organizirane garderobe. Ormari s gomilom ladica, pretinaca, izvlačnih sistema, rasvjetom… Veliki trend su i garderobe sa staklenim frontama koje su u posljednje vrijeme popularnije od walk in-ova.

Prima ugradbeni ormari po mjeri (uskoro u prodaji)

Kupaonica

Self care. Veliki trend je povratak sebi, briga o sebi, svojem zdravlju, mladosti, vitalnosti… Nažalost nemamo uvijek vremena priuštiti si dan bez stresa u prirodi ili u wellnessu, ali zato od kupaonica želimo da nam pružaju utočište i da budu mala wellness oaza. Zato nam je važno da su kupaonice lijepe, udobne, zanimljive… Materijali poput drva i metala često se pojavljuju u kupaonicama nove generacije, a in su i viseće lampe, biljke te boje koje podsjećaju na wellness.

Kupaonski program Indy (LINK)

Evo fotogalerije s još noviteta iz Prima ponude.

Kuhinja po mjeri Linda (LINK) 
Blagovaonski stol Ordos s mogućnošću razvlačenja (LINK) i Ordos fotelje s okretnim mehanizmom (LINK) 
Dvosjed Lido (LINK) i fotelje Lido (LINK) u kombinaciji s klub stolićem Levi (LINK) 
Kuhinja po mjeri Amelia (LINK) u kombinaciji s polubarskim stolicama Tenor (LINK) i polubarskom foteljom Tenor (LINK)
Kutna garnitura Denver (uskoro u prodaji)
Blagovaonski stol Victoria i tapecirane stolice Victoria (uskoro u prodaji)
Blagovaonski stol Kobi (uskoro u prodaji), tapecirane stolice Tarin (LINK)  i tapecirane fotelje Tarin (LINK)
Kuhinja po mjeri Perla (LINK) i tapecirane stolice Tarin (LINK)