Tko sve izlaže na Art Zagrebu? Imamo popis umjetnika…

Art Zagreb mjesto je susreta umjetnika, kolekcionara, galerista, povjesničara umjetnosti, kustosa i ljubitelja umjetnosti. Evo što nam pripremaju…

Art Zagreb, najveći sajam umjetnina u Hrvatskoj otvora se 26. rujna na posve novoj lokaciji, Zagrebačkom velesajmu (paviljon 7). Kao što smo već pisali, paralelno s tim događanjem održat će se još 4 komplementarna, no tematski usklađena događanja: Zagreb Design Week, Ambienta, Hotel&Gastroteh i ArhiBau.hr.

Šesto izdanje

Šesto izdanje Art Zagreba začinit će i jedan uzbudljivi novitet koji su ljubitelji umjetnosti i kolekcionari priželjkivali. Aukcijska kuća Kontura, prvi će put na Art Zagrebu u rujnu održati aukciju umjetnina i omogućiti zainteresiranima da licitiraju za radove koji su im privukli pažnju.

Na sajmu će Galerija Modro predstaviti radove Roberte Vilić, Ivice Malčića, Marka Tokića i Svjetlana Junakovića. Pod imenom F-2A predstavljaju se Alira Hrabar, Andreja Krušelj i Danko Friščić.

Ponovno će na sajmu biti Adolf Polunić, Dejan Kljun, Ranko Ajdinović, Rebeka Belavić, Dijana Čović i Wasteland koji predstavlja poemu Marije Dejanović.

Zajedno se predstavljaju Alina Gishyan, Consuelo Palma i Sasha Fabris. Prvi puta na Art Zagrebu svoje radove izlažu Munira Serdarević, Sandra Ban, Vili Art, Jelena Martinović, Jelena Sokić, Mladen Vukres, Adrian Marok, Mirna Savić, Ivan Nestić i Petar Ćujo.

Suradnja s Budimpeštom

Art Market Budapest, mađarski partner Art Zagreba, predstavit će se štandom na Art Zagrebu, a Galerija Modro će u listopadu predstaviti Art Zagreb u Budimpešti. Za ovu je suradnju zaslužan Mađarski kulturni centar Zagreb.

Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske (DPUH) ponovno je organiziralo mentorirani praktikum za mlade povjesničare umjetnosti s ciljem aktivnog povezivanja sa suvremenim hrvatskim umjetnicima. 

Publika će imati priliku razgledati izložbu Akademije likovnih umjetnosti na kojoj će svoje radove izložiti studenti likovnih akademija iz Hrvatske i Republike Koreje.

Institut za suvremenu umjetnost ponovno će publici ponuditi svoja tiskana izdanja po promotivnim cijenama.

Jedinstvena festivalska ulaznica

Ulaznica za događanja je jedinstvena i uključuje programe svih sajmova i festivala. Posjetitelji će moći uživati u zabavnom programu i koncertima, te sudjelovati na otvorenim predavanjima.

Od 27.9. do 1.10. paviljoni su otvoreni od 11.00 do 20.00 sati, a vanjska događanja traju do 24.00 sata. Ulaz na otvorenje je slobodan.

Ulaznice za preostale dane prodaju se isključivo na ulazu. Cijene su: 7 € dnevna, 15 € dnevna obiteljska, 25 € festivalska, 4 € umirovljenička i 4 € grupna. Za djecu do 10 godina ulaz je besplatan.