Slavonija u srcu, a na torbi Šokica i Šokac

Volimo obiteljske projekte, a posebno kada se udruže mame i kćeri. Upoznajte brend MIKO fashion iza kojeg stoje Mirela i Matea Šimunić

Nemam običaj copy-pastati priopćenja, ali ponekad radim iznimku. Evo priče koju sam maločas dobila na mail o kreativnim i talentiranim Vinkovčankama koje spajaju tradiciju, umjetnost, trendove i ljubav prema Slavoniji.

Da ne duljim evo teksta o njima:

“MIKO fashion kreativni je modni brand iz Vinkovaca iza kojeg stoje majka i kći, Mirela i Matea Šimunić. Iako MIKO postoji tek nekoliko godina, cijela priča započinje prije skoro petnaest godina na platnu umjetnika Miljena Šimunića. Njegovi portret motivi Šokica i Šokaca pričaju priču o Slavoniji, njenoj dugoj i bogatoj tradiciji, nekim prošlim, ali upečatljivim vremenima.

Danas ti motivi Šokica i Šokaca ponovno oživljavaju i čine neizostavan te zasigurno poseban i drugačiji detalj na svakom modelu MIKO torbe. Glavna ideja i misao vodilja Mirele i Matee, inače akademske kiparice, je stvoriti komad odjeće ili modni dodatak koji će biti poseban, maštovit, drugačiji od ostalih i koji će izražavati kreativnu osobnost onih koji ih nose.

Pažljivo se osluškuju potrebe kupaca, prate se modni trendovi tako da su sve torbe modernog i pomalo neobičnog dizajna, ali njeguje se i tradicija kroz neizostavne Šokice i Šokce koji ove torbe čine unikatnima.

Dizajn i proizvodnja je zasada usmjerena prvenstveno na ženske torbe, ali polako se razvija pa se sve više s novim kolekcijama pojavljuju i drugi odjevni predmeti. Prate se trendovi ne samo u dizajnu već i u materijalima. Iako su se u samim počecima uz ostale materijale koristile kombinacije prave i umjetne kože, danas se proizvodnja sve više okreće svijesti o zaštiti prirode uslijed čega se sve više koristi eko koža, a cilj je da se u budućnosti prava koža u potpunosti isključi.

THE kolekcija sadrži i torbe i zanimljivu suknju neobičnog kroja, a cijela kolekcija je posebna po tome što se svaki od predmeta može nositi na više različitih načina i mogu se promijeniti boje. Tako uz svaku torbu dolazi i remen u nekoliko različitih boja dok se primjerice suknja može nositi okrenuta na različite načine i uz nju dobivate motive Šokica u više boja koje možete mijenjati ovisno o ostatku odjevne kombinacije.

Sand kolekcija osim uvijek trendi toplih pješčanih tonova donosi i zanimljive i pomalo neobične oblike i materijale. Primjerice, torbu od pluta garantirano nećete pronaći u svakoj trgovini, ali zato nećete proći nezapaženo gdje god se pojavili s njom. Ruksaci iz kolekcije Buttons osim što su neodoljivo razigrani, svaki se može nositi i na čak tri različita načina; na jedno rame, klasično na leđima kao ruksak ili kao ručnu torbu.”

Za više informacija posjetite www.mikofashion.hr.

Fotografije: Stella Mešić i Diana Mataković