Sabine Marcelis x Ikea. Kolekcija u koju ćete se zaljubiti

Cilj ove kolekcije je bio unijeti pozitivno ozračje u dom, kroz upotrebu rasvjete i dnevne svjetlosti. Ova kolekcija je u tome uistinu uspjela. Upoznajte ju…

Sabine Marcelis je nova dizajnerska zvijezda. Talentirana, kreativna, profinjena, s jasnom istančanom estetikom – kako u svom radu, tako u svom izgledu i odijevanju. Njezini klijenti su poznati brendovi u svijetu produkt dizajna i mode, a među njima je odnedavno i Ikea za koju je napravila kolekciju ‘Varmblixt’.

IKEA

O ovoj kolekciji se već dugo šuška na dizajnerskoj sceni, a dio kolekcije bio je prošle godine predstavljen u Milanu. Komadi iz kolekcije imaju toliko velik prodajni potencijal da se već sada zna da će postati dio standardne Ikeine kolekcije, a ne samo limitirana serija.

Dobra vijest je da bi se kolekcija trebala pojaviti u proljeće i u Hrvatskoj Ikei.

IKEA

Kolekcija ‘Varmblixt’ Sabine Marcelis za Ikeu sastoji se od 19 komada, a sadrži rasvjetna tijela, čaše, stoliće, tepih i razne dekorativne predmete.

IKEA

Najimpresivnija od svega su rasvjetna tijela od kojih će 4 dizajna LED rasvjete dugoročno ostati dio Ikeine kolekcije.

Moj apsolutni favorit je visilica, ali i dekorativni komadi u obliku krafni – od lampi koji se pojavljuju kao stolna ili zidna lampa do posuda raznih veličina.

IKEA

Divne su i čaše za šampanjac, bokal, vaza, polica, tepih, ogledala, kao i skulpturalna svjetiljka koja stvara poseban ugođaj.

IKEA

Uz to kolekcija je održiva te napravljena od jako malo materijala, odnosno korišteno je minimalno materijala za maksimalni učinak.

Ja to zovem pametnim dizajnom. Evo što o tome kažu dizajnerica i Ikeini stručnjaci…

Uživajte u kolekciji…