Milano je završio. Evo novih trendova…

I evo ga – upravo je završio Milano kakav poznajemo. Velik, raznovrsan, pun događanja, krcat ljudima, namještajem, instalacijama, partijima… i najvažnije – dizajnom te trendovima koje ćemo obožavati

Svi koji su mogli, pohitali su ovih dana u Milano. I zato sam zamolila 10-ak mojih prijatelja, dizajnera, arhitekata, agenata, vlasnika trgovina da mi naprave svoju listu stvari koje su im se svidjele i koje nagovještavaju nove trendove.

Evo liste trendova koji dolaze:

Kamen i keramika su i dalje hit

Cattelen Italia

Kamen i velikoformatna keramika od koje se rade stolovi, stolići, komode, elementi… jednostavno ne izlaze iz mode. Najpopularniji su oni s vrlo izraženom strukturom koji izgledaju neobično, jedinstveno, prirodno, neponovljivo… Kameni koji u sebi imaju izražene žile u drugim bojama, svjetlucave tonove koji podsjećaju na drago kamenje.

U trendu je Corcovado keramika

Cattelen Italia

Corcovado je vrsta posebne keramike, podsjeća na planinski kamen koji u sebi ima raznobojne čestice kvarca. Najčešće izgleda kao da je po njemu razlivena kava i to samo po jednom njegovom dijelu.

Corcovado je zapravo zamijenio Terazzo. Terazzo se gotovo nigdje više na pojavljuje u interijeru.

Sirovi bouchle

SALONE DEL MOBILE

Iako su mnogi prognozirali da će bouchle biti jako kratko u modi, on se drži i postaje sve popularniji. Najpopularniji je onaj prirodni, s izraženom strukturom i teksturom.

Skriven home office

PORADA

Umorili smo se malo od home officea i nereda za radnim stolom. Zato su jako popularni stolovi koje možete sakriti i zatvoriti kada završite s poslom. Stol se pretvara u kabinet i skriva kompjuter i sav nered do idućeg jutra.

Ormari, police, komode s LED rasvjetom

SALONE DEL MOBILE

Veliki trend su ormari, komode i regali s rasvjetom. Manje je bitno da li su fronte od furnira, keramike, drva, letvica, stakla… puno je važnije da unutra svijetle i imaju profinjenu i elegantnu LED rasvjetu s ambijentalnim svijetlom s paljenjem na senzor.

Elegantni stolovi

SALONE DEL MOBILE

Elegancija je također u modi, a in je profinjen namještaj oblih linija, tankih rubova i ploha, elegantnih nogu.

Potpuno su out veliki drveni masivni stolovi s debelim pločama stola. Ako već želite da je nešto masivno i moćno, onda je to postolje stola, a ne gornja ploha.

Puno polica

SALONE DEL MOBILE

In su police s rasvjetom. Da budemo precizniji, puno polica s rasvjetom. Naime, nakon što smo godinama sve knjige i stvari pokušavali sakriti u elemente da se ne vide, sada je trend da se stvari pokazuju.

Za one koji se boje prašine, rješenje su stakleni regali koji se ponovno vraćaju u modu. Stakleni elementi s policama te mnoštvo otvorenih polica s rasvjetom in su i u kuhinjama.

SALONE DEL MOBILE

Zelenilo i biljke

Zelenilo i cvijeće univerzalna su dekoracija koje nikada dosta u interijerima. Prirodno, zeleno, cvjetno, suho… sve je in i to u velikim količinama.

SALONE DEL MOBILE

Obojani metal

SALONE DEL MOBILE

Namještaj s metalnom konstrukcijom i dalje je in. Osim crnog metala, u modi je metalni namještaj obojen u razne boje – terracotta, boja kašmira, smeđa, siva…

Zemljani tonovi

SALONE DEL MOBILE

Boje? Najkraće rečeno svi prirodni zemljani tonovi – od boje sunca, pijeska, neba do crvenkastih, smeđih, sivih tonova.

Održivi materijali

SALONE DEL MOBILE

Reciklirani materijali ne samo da su in, nego su nezaobilazni. Brojni proizvođači ponudili su svoje načine kako pristupiti održivosti – recikliranje, reusanje, nove tehnologije proizvodnje…

Cast glass – lijevano staklo

SALONE DEL MOBILE

I za kraj, evo još jednog trenda koji dolazi. Staklo se ponovno vraća u modu. A vrlo popularno je takozvano cast glass, odnosno staklo lijevano u kalupe koje stvara dojam unikatnosti i jedinstvenosti…

Da ne duljimo, evo velike galerije slika sa Salone del mobile koje pokazuju sve te nove tendencije i smjerove u dizajnu…